У Києво-Печерській Лаврі відкриється унікальна виставка стародавніх скарбів

19 липня 14:20

У виставкових залах Києво-Печерського заповідника відвідувачі зможуть побачити предмети епохи Трипільської цивілізації, старовинний посуд, інструменти та зброю з міді й каменю, предмети одягу, прикраси з золота, міді, емалі і дорогоцінного каміння, ікони XVIII-XIX ст., церковне начиння XI-XIX століть і багато іншого.

 

У Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику відкриється виставка унікальних предметів старовини «Україна - світові». Протягом двох останніх років українські скарби експонувалася в музеях США, а експозиція в Києві стане завершенням проекту.

Як повідомили у прес-службі заповідника, на американському континенті були представлені дві експозиції з фондового зібрання заповідника та колекції музею «Платар»: «Слава України: золоті скарби і втрачені цивілізації» і «Слава України: святі образи XI-XIX століть».

У виставкових залах Києво-Печерського заповідника відвідувачі зможуть побачити предмети епохи Трипільської цивілізації (період від VI до III тисячоліття до Різдва Христового), старовинний посуд, предмети побуту, антропоморфні та зооморфні пластику, скульптури, кераміку, інструменти та зброю з міді й каменю, предмети одягу, прикраси з золота, міді, емалі і дорогоцінного каміння, ікони XVIII-XIX вв., церковне начиння XI-XIX століть (хрести, літургійні тканини, дарохранильниці) тощо.

Також на огляд відвідувачів будуть представлені срібні царські врата зі Стефановської межі Успенського собору.

Урочисте відкриття виставки заплановано на другу половину літа. Про дату і час буде повідомлено додатково. !zn

Читайте також:

У Києво-Печерській Лаврі виявили незвичайну статуетку під куполом дзвіниці (фото)

Легендарна «Машина времени» дасть безкоштовний концерт у Києві

У Національній лондонській галереї відкрилася незвичайна «гола» виставка