У Києві відкривається нова виставка картин Івана Марчука (ФОТО)

07 вересня 11:31

Десятий - цикл робіт Івана Марчука «Погляд у безмежність» – дивовижна містична серія картин одного зі 100 найвизначніших геніїв сучасності, що відкриває глядачам інший світ, «п’ятий вимір» реальності.

 

Геніальний український художник Іван Марчук 13 вересня презентує свою нову виставку картин «Погляд у безмежність». Нею митець заглянув у світ, якого ще немає на землі. На відкритті Марчук особисто представлятиме гостям свої роботи.

Новий десятий цикл робіт повністю відрізняється від дев’яти попередніх «Марчуків». Унікальний стиль виконання автор називає абстрактним сюрреалізмом. «Мене підняли дуже високо, і головою я пробив небо. Там я побачив фантастичні картини», – розповідає Майстер.

Іван Марчук – найтитулованіший художник України, лауреат Шевченківської премії. Зараз кожна його виставка – визначна культурна подія. Та визнанню на батьківщині передували довгі роки випробувань. Усе життя Майстра – це боротьба за свободу, пошуки нового та невпинна праця. Переслідування радянською владою, вимушена еміграція і врешті повернення до Києва у 2001.

Зараз картини пана Марчука дозволяють йому безбідно жити в будь-якій країні світу. За його роботи колекціонери ладні віддавати сотні тисяч. Але художник каже, що його творчість має лишитися людям, мешкає у Києві, мріє про давно обіцяний владою музей і картин не продає.

«Іван Марчук – це легенда, яка живе серед нас, гордість цілої нації. Кажуть, його картини пророчі. Так, наприклад, перед Чорнобильською аварією Іван Степанович написав серію робіт, які символізували катастрофу. Тож, можливо, і на цій виставці глядачу відкриються одкровення майбутнього», – розповідає директор галереї, Максим Волошин.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Івана Марчука називають патріархом українського авангарду. Його творчість, що нараховує більше 4 000 робіт, визнав увесь світ.

Нагадаємо, за версією видання "Daily Telegraph" пан Марчук у 2007 році був включений до ста найвизначніших геніїв сучасності. Він – єдиний українець, якого Міжнародна академія сучасного мистецтва в Римі прийняла до лав "Золотої гільдії". А там нараховується лише 51 художник з усього світу.

Виставка працюватиме з 14 вересня до 3 жовтня 2012 року у галереї «Мистецька збірка» за адресою вул. Терещенківська, 13 (вхід в арку, 2-й двір). Години роботи: серед-неділя - з 11:00 до 18:00, понеділок-вівторок – вихідні. !zn



Читайте також:

Афіша головних арт-подій 2012 року

Кулиняк вважає стабільним розвиток культурної сфери в Україні