У Києві відкривається конкурс ім. Лисенка, на якому зазвучить легендарна скрипка Гварнері

15 листопада 07:52

Урочисте відкриття IV Міжнародного конкурсу молодих виконавців імені Лисенка відбудеться в Національній філармонії.

 

У четвер, 15 листопада, у Києві відкривається IV Міжнародний музичний конкурс імені Миколи Лисенка. Переможець отримає безпрецедентний (як для України) грошовий приз - 20 тисяч доларів.

Відкриття конкурсу відбудеться у Колонному залі Національної філармонії в Києві.

Спеціально на форум в українську столицю була доставлена унікальна скрипка італійського майстра Джузеппе Гварнері Дель Джезу, виготовлена майже 300 років тому. Під час відкриття на раритеті зіграє лауреат I конкурсу імені Лисенка Дмитро Ткаченко, а в останній день скрипка зазвучить вже в руках переможця цьогорічного конкурсу.

Як повідомили в Міністерстві культури, в конкурсі візьмуть участь понад 200 молодих виконавців з 16 країн світу, в тому числі Італії, США, Канади, Китаю, Венесуели і навіть Конго. Серед них - 41 піаніст, 56 скрипалів, 22 віолончеліста, 105 вокалістів.

Конкурсні прослуховування проходитимуть одночасно на чотирьох сценах.

Піаністи змагатимуться у Колонному залі Національної філармонії. Скрипалі -
у Великому залі Національної музичної академії України ім. Чайковського. Віолончелісти - в Будинку вчених Національної академії наук, вокалісти - спочатку в Малому залі Національної музичної академії України ім. Чайковського, а потім в Національному театрі опери та балету.

Закриття і гала-концерти переможців відбудуться 24 листопада.

Нагадаємо, що найбільший музичний форум України в цей раз - особливий. У цьому році Україна відзначає відразу три лисенківського ювілею: 50 років з дня заснування самого конкурсу, 170 років з дня народження Миколи Віталійовича (у березні), 100 років з дня його смерті (на початку листопада). !zn

Читайте також:

У Києві відроджують конкурс імені Лисенка: зі скрипкою Страдіварі і рекордним гран-прі в $20 тис.

Ада Роговцева і Андрій Курков отримали в Італії міжнародну премію імені Гоголя

Українцям представлять нове британське кіно і старого Хічкока