У Києві у день концерту Кустуріци покажуть фільм про нього (відео)

08 травня 10:01

Організатори показу ведуть перемовини про те, щоб на прем'єрі був присутній і сам Кустуріца.

 

Прем'єра документального фільму про знаменитого сербського кінорежисера Еміра Кустуріцу "Балканська зірка" відбудеться 21 травня у Києві. В цей же день у палаці "Україна" відбудеться концерт Кустуріци і балканської групи The No Smoking Orchestra.

Прем'єра пройде у рамках Третього Трускавецького Міжнародного кінофестивалю "Золота пектораль". Відбудеться також зустріч з головними героями, автором і режисером фільму Андрієм Григор'євим, повідомляє прес-служба кінофестивалю.

Окрім того, організатори показу ведуть перемовини про те, щоб на прем'єрі був присутній і сам Кустуріца.

Світова прем'єра «Балканської зірки» відбулася у січні 2012 року у Сербії на V міжнародному кіно-музичному фестивалі «Кюстендорф». Фільм високо оцінили багато прославлених режисерів та діячів кіно: Кім Кі Дук, брати Дарденн, іранська актриса Лейла Хатамі, директор Канського кінофестивалю Т'єррі Фремо. У Росії фільм демонструвався ще наприкінці минулого року в Єкатеринбурзі, а прем'єра фільму в Москві була приурочена до концерту Кустуріци і його рок-групи The No Smoking Orchestra, так само як у Києві.



"Балканська зірка" - друга режисерська робота Григор'єва. До цього він зняв короткометражний фільм за власним сценарієм "Про кеди" (2008 рік). !zn

Читайте також:

Міністр культури Сербії Небойша Брадич: «Кустуріца - яскраве, але окреме явище нашого мистецтва»

Кустуріца пише книгу про Достоєвського і може за нею зняти фільм у Петербурзі

Кустуріца очолить журі програми «Особливий погляд» у Каннах

Кустуріца залишив жюрі кінофетивалю «Золотий апельсин» через обвинувачення в геноциді