У Голлівуді оголошено номінантів на «Золотий глобус»

16 грудня 08:42

У Лос-Анджелесі Голлівудська асоціація іноземної преси оголосила список номінантів на «Золотий глобус» - одну з найпрестижніших кінонагород, яку вручають напередодні «Оскара».

 

Цього року фаворитом перегонів став чорно-білий німий фільм француза Мішеля Хазанавічуса «Артист». Він заявлений відразу у шести номінаціях. Трагікомічний оммаж Голлівуду 1930-х років претендує на звання найкращої «комедії або мюзиклу», а також розраховує отримати приз за режисуру. Виконавець головної ролі Жан Дюжарден претендує на кращу чоловічу роль, за яку, втім, він вже отримав «Золоту пальмову гілку» у Каннах.

У номінації «драма» головна боротьба розгорнеться між фільмами «Нащадки» Александра Пейна, «Прислуга» Тейта Тейлора і «Березневі іди» Джоржда Клуні.

Це його четверта стрічка і він має намір поборотися за звання «найкращого режисера». Сюжет «Березневих ід» збудований навколо президентської виборчої кампанії у США. Заявлений Клуні і як кращий актор за роль у «Нащадках», але Райан Гослінг з його фільму має всі шанси затьмарити метра.

Свою скарбничку премій за кращу жіночу роль, швидше за все, поповнить Меріл Стріп. Вона зіграла Маргарет Тетчер у фільмі «Залізна леді».

Інший ймовірний претендент на звання найкращого актора драми - Майкл Фассбендер, який зіграв у фільмі «Сором» молодого американця, який страждає від сексуальної залежності. Мішель Вільямс, яка приміряла на себе роль кінодіви Мерилін Монро у фільмі «7 днів і ночей із Мерилін», вважається фавориткою серед актрис, висунутих у категорії «комедія і мюзикл».

Лауреати «Золотого глобуса» будуть названі у Лос-Анджелесі 15 січня.