У продаж вийшла нова книга про Гаррі Поттера: шанувальники брали штурмом книжкові магазини

31 липня 13:28

Книжкові магазини по всьому світу перейшли на нічний режим роботи.

 

Нова книга про Гаррі Поттера "Гаррі Поттер і прокляте дитя" (Harry Potter and the Cursed Child) надійшла у продаж опівночі за Гринвічем, (02:00 за київським часом).

"140 магазинів знаменитої британської книжкової мережі Waterstones влаштовують в цю ніч спеціальні вечірки, присвячені книг про Поттера. Там проходять різні конкурси, в тому числі на кращий костюм героїв саги про "хлопчика, який вижив". Найбільш значні з них проходять в Единбурзі, на вулиці Динсгейт в Манчестері і в найбільшому магазині цієї мережі на лондонській Пікаділі", - йдеться в повідомленні.

"Число наших попередніх замовлень перевищило шестизначні цифри. Такого числа ми не спостерігали з часів останньої книги про Гаррі Поттера, ми очікуємо, що вона стане нашою найбільш продаваною книгою року", - наводить телерадіомовна корпорація BBC слова офіційного представника Waterstones.

Чергу в магазин цієї мережі на Піккаділлі розтягнулася на багато сотень метрів. Шанувальники "поттеріани" терпляче чекали моменту відкриття дверей протягом багатьох годин.

Протягом багатьох років здавалося, що на історії про Гаррі Поттера, розказаної в семи романах, виданих загальним тиражем 450 млн копій, восьми фільмах, що зібрали в прокаті по всьому світу понад $ 7 млрд, поставлена крапка.

Однак п'єса про життя вже змужнілого чарівника, створена спільними зусиллями Джоан Роулінг, письменника Джека Торна і режисера - постановника Джона Тіффані, показала, що це не так. Світова прем'єра спектаклю, поставленого за цією п'єсою, відбулась на сцені лондонського театру "Палас".

Події в книзі відбуваються через 19 років після закінчення оригінальної серії. Тепер Гаррі одружений на Джіні, сестрі свого кращого друга Рона Візлі. Центральним героєм п'єси став підліток Албус Северус Поттер, другий син Гаррі. На його долю випала важка ноша" родинної спадщини.

Вихід у світ книги і вистави був приурочений до відзначається 31 липня 51-го дня народження Роулінг, також 36 років виповнюється самому Гаррі Поттеру.

Роулінг також виступила в ролі автора сценарію спін-оффу фільмів про Гаррі Поттера "Фантастичні звірі і місця їхнього проживання", прем'єра якого відбудеться в листопаді 2016 року.

Дія фільму розгорнеться приблизно за 70 років до подій поттеріани. Головний герой спін-оффу, Ньют Скамандер – зоолог, який займається вивченням невідомих живих істот. У США він повинен познайомитися з членами таємного товариства чаклунів, які допоможуть йому в дослідженнях.

Головну роль у фільмі зіграє Едді Редмейн, який завоював популярність після виходу стрічки "Всесвіт Стівена Хокінга". Також ролі у фільмі виконають Езра Міллер, Джемма Чан, Рон Перлман, Саманта Мортон , Кетрін Уотерстон, Кармен Эджого, Ден Фоглер, Колін Фаррелл і Джон Войт.