У Національну оперу України повернуться зірки європейської сцени

28 сiчня 16:43

У рамках проекту "Українські оперні зірки у світі" зірки візьмуть участь у виставах лютневого репертуару Національної опери.

 

На початку лютого у Національній опері України пройдуть виступи відомих українських виконавців, які в останні роки стали частиною світової музичної культури. В рамках проекту "Українські оперні зірки у світі" в репертуарних виставах театру візьмуть участь Ольга Микитенко, Валентин Пивоваров, Маріан Талаба і Олег Кулько.

У різний час із творчим причин кожен із них був змушений покинути Україну. Всі ці співаки вже зробили кар'єру в Європі та у Росії. Без їхньої участі не обходяться знакові оперні прем'єри сучасності. Наприклад, тенор Маріан Талаба став не тільки солістом віденської опери, але і справжнім улюбленцем європейської публіки. Ольга Микитенко сьогодні - провідна солістка у німецькому Aalto Theater в Ессені. Бас Валентин Пивоваров - соліст театрів в Маріборі (Словенія) і Сант-Галлі (Швейцарія). А тенор Олег Кулько активно задіяний у репертуарі Большого театру Росії.

Зірки візьмуть участь у виставах лютневого репертуару Національної опери. Маріан Талаба постане в партії Хосе ("Кармен" Жоржа Бізе), Ольга Микитенко 9 лютого - в партії Віолетти ("Травіата" Дж.Верді). Партію Греміна ("Євгеній Онєгін" П.Чайковського в постановці Ірини Молостової) виконає Валентин Пивоваров, Калафа ("Турандот" Дж.Пуччіні) - Олег Кулько.

Також ведуться переговори щодо участі Валентина Пивоварова в опері Дж.Верді "Дон Карлос" (партія Великого Інквізитора). Головний режисер Національної опери Анатолій Солов'яненко, постановник цього спектаклю, повідомив ZN.UA, що проект "Українські оперні зірки у світі" - це своєрідне продовження акції "На Україну повернусь".

"Ця ідея виникла тому, що в останні роки існування Радянського Союзу і в перші роки нашої незалежності з України у пошуках кращої долі, а також заради творчої реалізації виїхали багато талановитих виконавців, артистів балету. Тільки деякі з них отримали світове визнання і сьогодні працюють на престижних сценах. Шкода, що останнім часом не всі з них мали можливість виступити в Україні, а їхній потенційний глядач і шанувальник був позбавлений можливості зустрічі з їхньо. чудовою майстерністю. Тому проект "Українські оперні зірки у світі" подарує українським шанувальникам опери унікальну можливість зустрічі з прекрасними вітчизняними виконавцями, які сьогодні працюють за кордоном", - каже Солов'яненко. !zn

Читайте також:

Відкриття нової будівлі театру на Подолі перенесли на травень 2013 року

Донецьк "окультурився" постановкою опери Вагнера за 300 тисяч євро

Раду Поклітару обіцяє першу прем'єру на новій посаді тільки у травні