У Москві з молотка піде унікальна колекція гривень часів Київської Русі

17 сiчня 10:24

Вартість унікальної колекції - 50 тис. доларів. Музейники просять викупити гривні у Москві і повернути в Україну.

 

Українські музейники повідомили про підготовку у Москві аукціону з продажу унікальних гривень часів Київської Русі і підкреслюють необхідність повернення їх в Україну.

"9 лютого Східно-Європейський антикварний дім планує продати безцінну колекцію гривень часів Київської Русі. До наших днів дійшло дуже мало подібних раритетів. В українських музеях зберігається буквально кілька екземплярів подібного рівня", - повідомляє журнал "Музеї України".

У повідомленні звертається увага на сумнівність експертних оцінок, "наданих якимось "Товариством друзів Державного історичного музею"".

У зв'язку з цим музейники закликають президента України Віктора Януковича або патріотичні політичні сили "9 лютого тихенько приїхати в Москву і викупити колекцію, необхідно всього 1,5 млн рублів (близько 50 тис. доларів), це вартість якогось джипа. Дипломатичними каналами переправити в Київ і урочисто передати якомусь державному музею з умовою публічного доступу".

"Журнал "Музеї України" офіційно звертається до президента і прем'єра з проханням реально втрутитися в ситуацію і повернути святині", - підкреслює видання. !zn

Читайте також:

Ялтинці закликали Януковича не розширювати "Межигір'я" за рахунок "Магарача" (ФОТО)

У США пустять з молотка колекцію з 3 млн зображень зірок Голлівуду

Росія опублікує документи про українських націоналістів, голодомор і архів Сталіна

Київрада віддала приватному музею "Платар" в оренду на 49 років вежу Київської фортеці