У "Мистецькому Арсеналі" пройде виставка робіт "українського Мікеланджело"

13 сiчня 12:31

Шедеври геніального скульптора Іоана Пінзеля прибудуть в Україну відразу ж після їх експонування в Луврі.

 

Одним з ключових проектів 2013 року в "Мистецькому Арсеналі" стане "Код Пінзеля", вже гучна в Європі виставка геніального українського скульптора Іоана Пінзеля. Про це ZN.UA повідомила генеральний директор "Мистецького Арсеналу" Наталія Заболотна.

За її словами, шедеври українського Мікеланджело" прибудуть в Україну відразу ж після їх експонування в Луврі. І в рамках київської виставки Пінзеля відбудеться презентація та вручення премії Бориса Возницького, яку заснував "Мистецький Арсенал".

"Ще одна кульмінація нового арт-сезону - масштабний інтегральний проект художніх музеїв у контексті нашого комплексу. У цьому кураторському проекті будуть представлені найбільш знакові віхи історії вітчизняного мистецтва. А вже в лютому запрошуємо на Fine Art Ukrаine. Очікується презентація однієї з найцікавіших приватних колекцій в Україні", - повідомила Заболотна.

"Крім усього іншого, ми почали підготовчу роботу з проведення Другого Київського бієнале "Арсенале 2014", що стартує у вересні 2014-го", - додала вона.

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в статті Катерини Константинової "Що рік прийдешній нам виконає?". !zn

Читайте також:

Енді Уорхол в 2012 році, виявився найбільш прибутковим художником для аукціонів

У Львові представили корону королів майя

Оголошено номінантів на кінопремію "Оскар"