У Лос-Анджелесі вручили "Золотий глобус"

14 сiчня 08:30

У каліфорнійському Беверлі Хіллс відбулася 70-та церемонія вручення премій "Золотий глобус", що присуджуються Асоціацією міжнародної преси в Голлівуді. Найкращим драматичним фільмом визнали стрічку "Операція Арго", засновану на реальних історичних подіях.

 

У готелі Beverly Hilton" у Лос-Лос-анджелесі пройшла ювілейна 70-та церемонія вручення премії "Золотий глобус" - другої після "Оскара" значущої нагороди за досягнення в області кінематографа. Традиційно вважається, що це своєрідна репетиція перед присудженням премії Американської кіноакадемії: як правило, лауреати двох цих кінонагород часто збігаються. "Золотий глобус" присуджується після голосування журналістів, членів Асоціації іноземної преси Голлівуду.

Найкращим драматичним фільмом визнали стрічку "Операція "Арго", що розповідає про події, що відбувалися у Тегерані в 1979 році, у розпал ісламської революції. Крім того, Бен Аффлек, який зняв "Операцію "Арго'", отримав "Золотий глобус" як найкращий режисер.

Найращим актором в драматичному фільмі визнали Деніела Дей-Люіса ("Лінкольн"), а найкращою актрисою - Джесіку Честейн ("Мета номер один"). Найкращий актор другого плану - Крістоф Вальц ("Джанго звільнений").

У номінації "Найкраща комедія або м'юзикл" переміг м'юзикл "Знедолені" Тома Хупера. Цей фільм отримав призи також у номінації "Найкращий актор в комедії або м'юзиклі" - їм визнали Хью Джекмана - і "Найкраща актриса другого плану" - нею стала Енн Хетевей. Найкраща актриса в комедії або м'юзиклі - Дженніфер Лоуренс ("Мій хлопець - псих"). Приз за найкращий іноземний фільм отримала австрійська стрічка "Кохання" режисера Міхаеля Ханеке.

"Золотий глобус" за найкращу музику отримав Майкл Денна ("Життя Пі"). Найкращою піснею визнана "Skyfall" ("007: Координати 'Скайфолл'") у виконанні Адель. "Золотий глобус" за найкращий сценарій отримав Квентін Тарантіно ("Джанго звільнений").

У номінації "Найкращий комедійний або музичний серіал" перемогли "Дівчата". "Золотий глобус" як найкраща актриса також отримала Лєна Данем, яка зіграла в ньому.

Найкращий драматичний серіал - "Чужий серед своїх". Найкращою актрисою в драматичному серіалі визнали Клер Дейнс, найкращим актором - Даміана Люіса (обидва зіграли в "Чужий серед своїх").

У номінації "Найкращий телефільм або міні-серіал" перемогла "Гра змінилася". Найкращим актором у телефільмі або міні-серіалі став Кевін Костнер ("Хетфілди і МакКої"), найкращою актрисою - Джуліана Мур ("Гра змінилася").

Краща актриса другого плану в телефільмі або міні-серіалі - Меггі Сміт ("Абатство Даунтон").

Читайте також:

Оголошені номінанти на кінопремію "Оскар"

Кінокритики США назвали найкращим фільмом року трилер "Арго"

Останні "Сутінки" номіновані на "Золоту малину" у всіх категоріях

Forbes склав список найбільш рентабельних акторів