У Лос-Анджелесі вручили премії "Греммі"

11 лютого 08:12

Найпочесніша нагорода 55-ї ювілейної премії "Греммі" за найкращий альбом року присуджена британській групі Mumford&Sons за альбом Babel.

 

Премія "Греммі" за найкращий альбом року дісталася групі Mumford&Sons. У цій номінації з нею змагалися Black Keys з альбомом El Camino, група Fun з Some Nights, Френк Оушен із Channel Orange і Джек Вайт із Blunderbuss.

Створена у 2008 році Mumford&Sons вперше з'явилася на американських телеканалах у 2010 році з альбомом Sigh No More. Удостоєний нагороди альбом Babel, створений під впливом інді-фолк-рок, став другим у дискографії багатообіцяючої групи.

Найкращою композицією у стилі рок на цьогорічній церемонії "Греммі" була названа Lonely Boy групи Black Keys, а золоту статуетку у жанрі поп забрала Келлі Кларксон за сингл Stronger.

Лідером за кількістю премій стали Black Keys, що перемогли у чотирьох номінаціях: "Найкращий рок-виступ", "Найкраща рок-пісня", "Найкращий рок-альбом" ("El Camino") і продюсер року (Ден Ауербах). Френк Оушен, що вважався фаворитом церемонії, програв в основних номінаціях, і отримав премію за "Найкращий сучасний альбом у стилі urban" ("Channel Orange").

Крім цього, премію отримав сер Пол Маккартні. Його "Kisses On The Bottom" був визнаний найкращим традиційним вокальним поп-альбомом.

Премія "Греммі" вручається щорічно телекомпанією CBS. У 2013 році відбулася 55-та церемонія вручення премії. З повним списком номінантів і переможців можна ознайомитися на сайті "Греммі". !zn

Читайте також:

Музичний Оскар: у Лос-Анджелесі пройде церемонія Греммі

YouTube склав список найбільш популярних відео за 2012 рік

На "Євробаченні-2013" Україна виступить у першому півфіналі