У Києві відкрився освітній фестиваль "Арсенал ідей"

07 квiтня 00:11

інтерактивні Тематичні майстерні об'єднані маршрутом-квестом.

 

У музеї "Мистецький арсенал" у Києві у четвер, 6 квітня, відкрився третій освітній фестиваль "Арсенал ідей". В офіційній презентації заходу взяла участь дружина глави держави Марина Порошенко.

У цьому році фестиваль представлений у форматі 12 інтерактивних майстерень, об'єднаних маршрутом-квестом. Зокрема, представлені майстерні історії, літератури, театру, журналістики, кіно, анімації, науки, архітектури, музики, кулінарії, живопису, а також етно-майстерня.

Крім того, в рамках фестивалю працюють інтерактивна художня проект-виставка "Дитинство художників", ярмарок книг та розвиваючих ігор.

Особливістю фестивалю є адаптація його програми для дорослих і дітей інвалідністю. На території музеї створено простір комунікації дітей з особливими потребами з однолітками в рамках гри "Простір рівних можливостей"

Спеціально для проекту українські художники Назар Білик і Тарас Ковач створили арт-інсталяції та інтерактивні художествнные твори.

Фестиваль "Арсенал ідей" проводиться щорічно з 2015 року. Його організатори презентують креативний простір, в якому поєднується творчість дітей і дорослих, сучасні освітні програми, наукові інновації та арт-проекти.