Суд заборонив будівництво біля Софії

22 листопада 14:58

Окружний адміністративний суд Києва за позовом мешканців активістів виніс ухвалу зупинити будь-які будівельні роботи на Гончара 17-23, що відбувається через дорогу від паркану біля собору Святої Софії у Києві.

 

Про це у своєму блозі повідомив активіст, лідер громадської організації за збереження Києва Ігор Луценко.

«Тепер є чітке рішення суду – будувати не можна! Юридична підтримка у вигляді такої прекрасної судової ухвали тепер гарантована протягом мінімум півроку – приблизно стільки може зайняти її оскарження. Рішення набирає сили зразу – власне, завтра і треба йти зупиняти будівництво», - пише він.

Разом з тим зазначає: «…Але виконання рішення ще потрібно домогтися – колись було аналогічне рішення, яке забудовник ігнорував. Потрібна буде допомога активістів, ЗМІ та людей з депутатським імунітетом, щоб добитися адекватного виконання рішення суду. Адже будівництво свого часу кришувала Партія Регіонів – видно, вирішили призупинити до виборів Попова».

Нагадаємо, що мова йде про елітний житловий комплекс під цинічною назвою Fresco Sofia. Будівництво відбувається в порушення ряду норм, зокрема, зобов'язань України перед ЮНЕСКО з приводу збереження Софії як пам'ятки світового значення.

«Це, якщо пригадуєте, та історія з включенням України до так званого "чорного списку ЮНЕСКО" – саме будівництво на Гончара могло стати краплею, переповниши чашу терпіння ЮНЕСКО», - пише І.Луценко.