Стали відомі претенденти на «Оскар» у документальному жанрі

21 листопада 14:21

Американська кіноакадемія оголосила номінантів категорії «Кращий документальний фільм».

 

Серед претендентів на «Оскар» - Вім Вендерс і Джеймс Марш, при цьому, оскарівський комітет обійшов своєю увагою роботу Вернера Херцога «Погляд у прірву», яка вже встигла викликати ажіотаж серед критиків, і не менш популярний фільм Азіфа Кападіа «Сенна», пишуть znaki.fm.

Список зі 124 фільмів, заявки на які було подано Американською кіноакадемією, було скорочено до п'ятнадцяти: через деякий час із них буде обрано п'ятеро номінантів, один з яких, у свою чергу, стане переможцем, чиє ім'я буде оголошено на церемонії 26 лютого.

У списку значиться стрічка «Загублений рай: чистилище» (Paradise Lost 3: Purgatory) студії @radical.media, присвячена черговому повороту подій у справі трьох підлітків, яких посадили у в'язницю за ритуальне вбивство, «Ми були тут» (We Were Here) виробництва Weissman Projects, LLC - про епідемію СНІДу у Сан-Франциско, а також нова стрічка Віма Вендерса - тривимірна посвята танцівниці Піні Бауш, так і названа «Піна».

Повністю ознайомитися зі списком із п'ятнадцяти номінантів можна на Awards Daily. Номінантів в усіх категоріях буде оголошено 24 січня 2012 року.