Sotheby's готує масштабний розпродаж творів сучасного мистецтва

22 березня 09:16

З молотка підуть витвори найвідоміших майстрів. Найбільше вторгувати планують за роботу Енді Ворхола. Чималі суми збираються просити і за картини Ліхтенштейна, Хуана Міро та Пабло Пікассо.

 

У США готуються до масштабного розпродажу витворів сучасного мистецтва. Аукціонний дім Sotheby's виставив лоти майбутнього аукціону, який відбудеться на початку травня.

З молотка підуть витвори найвідоміших майстрів. Найбільше вторгувати планують за роботу Енді Ворхола. Вартість його полотна "Подвійний Елвіс" може сягати від 30 до 50 мільйонів доларів.

За словами Тобіаса Майєра, співробітника аукціонного дому Sotheby's, на серії картин, створених у 1962 році, Енді Ворхол зобразив Елвіса Преслі. "Художник взагалі був одержимий зірками, і дуже любив їх малювати. Він зображував Мерилін Монро, Ліз Тейлор та багатьох інших кумирів тих часів. Але саме Елвіса, на мою думку, він любив найбільше, саме з ним асоціював себе", - зазначає експерт.

Трохи менше - близько 40 мільйонів - збираються просити за картину Ліхтенштейна "Спляча дівчина". Чималі суми хочуть заробити і за твори Хуана Міро та Пабло Пікассо. !zn


Читайте також:

Книга "Птахи Америки" продана за 8 млн доларів

Картина Пітера Брейгеля-молодшого стала найдорожчим лотом на торгах Christie's

Робота Гурскі поставила рекорд вартості для фотографій