Солісти балету Національної опери стали переможцями міжнародного конкурсу в Сеулі

14 липня 14:11

Артисти балету Національної опери України – Катерина Ханюкова та Андрій Писарев – яскраво заявили про себе на IV Міжнародному конкурсі артистів балету в Сеулі.

 

Як повідомили у прес-службі Міністерства культури та туризму України, зокрема Катерина Ханюкова отримала Першу премію, Андрій Писарев – Спеціальний приз журі.За титул найкращих у цьому році змагалися 76 артистів балету з усього світу.IV Міжнародний конкурс артистів балету в Сеулі відбувається під егідою Федерації Міжнародних балетних конкурсів та проводиться раз на два роки.Одразу з Південної Кореї К.Ханюкова відбуває з благодійницькими гастролями до Японії – разом з іншими артистами балету Національної опери України вона виступатиме на підтримку народу країни, яка зазнала у цьому році великі природні і техногенні потрясіння.

Катерина Ханюкова закінчила Київське хореографічне училище у 2007 році. З того часу – солістка балету Національної опери України ім. Т.Г.Шевченка. Лауреат міжнародних конкурсів – ім. Сержа Лифаря (Київ, 2003 р., ІІ премія; 2005 р. – І премія); ім. Юрія Григоровича «Молодий балет світу» (Росія, Сочі, 2007, ІІ премія), у Сеулі (Південна Корея, 2011 р., Перша премія).Андрій Писарєв народився 1 квітня 1986 року у Донецьку. У 1995-2001 рр. навчався в Школі хореографічної майстерності Вадима Писарева по класу «класичний танець».З 2004 по 2008 рік – працював солістом балетної трупи Донецького академічного державного театру опери і балету ім. А.Б.Солов’яненка, а з 2008 року – Національної опери України ім. Тараса Шевченка.