Сьогодні стартує 65-й Каннський кінофестиваль

16 травня 07:38

Фільмом відкриття 65-го Каннського фестивалю стане "Королівство повного місяця" Уеса Андерсона - трилера про зникнення двох бойскаутів зі скаутського табору. У фільмі знялися такі зірки, як Брюс Вілліс, Білл Мюррей, Едвард Нортон та інші.

 

Урочиста церемонія відкриття 23-го Каннського кінофестивалю пройде 16 травня ввечері.

Фільмом відкриття 65-го Каннського фестивалю стане "Королівство повного місяця" Уеса Андерсона - трилера про зникнення двох бойскаутів з скаутського табору. У фільмі знялися такі зірки, як Брюс Вілліс, Білл Мюррей, Едвард Нортон та інші.

Всього в конкурсному показі представлено 17 ігрових стрічок.

Серед учасників конкурсу - Аббас Кіаростамі, Кен Лоуч, Девід Кроненберг, Леос Каракс, Ален Рене, Жак Одіяр, Томас Вінтерберг, Карлос Рейгадас, Ульріх Зайдль, Міхаель Ханеке. Фільмом закриття стане стрічка "Тереза Дескейру", закінчена французьким класиком Клодом Міллером напередодні смерті.

В окремій позаконкурсній програмі будуть показані нові стрічки Бернардо Бертолуччі, Апічатпонга Вірасетакуна.

Головою журі призначено італійського режисера Нанні Моретті, який шість разів брав участь у каннському конкурсі і переміг там в 2001 році з фільмом "Кімната сина". Крім нього, в журі увійшли режисери Олександр Пейн (США), Андреа Арнольд (Великобританія) і Рауль Пек (Гаїті), актриси Хіам Аббас, Дайна Крюгер і Еммунюель Дево, актор Юен Макгрегор і кутюр'є Жан-Поль Готьє.

Президентом журі другої за значущістю програми - "Особливий погляд" - став британський актор Тім Рот.

Як повідомлялося, на кіноринку 65-го Каннського міжнародного кінофестивалю працюватиме український національний павільйон, який представить Державне агентство України з питань кіно. Цього року українська делегація відвідає Канни вп'яте.

На Каннському кіноринку відбудуться три міжнародні прем'єри нових українських фільмів: кіноальманаху "У кожного свій Чехов", стрічки "Чемпіони з підворіття" режисера Ахтема Сеітаблаєва і фільму "ТотХтоПройшовКрізьВогонь" режисера Михайла Іллєнка. !zn

Читайте також:

Оголошено основну конкурсну програму Каннського кінофестивалю

Каннський кінофестиваль відкриється фільмом «Королівство повного місяця»


У Києві пройде І Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів

Франція допоможе Україні відродити кіновиробництво