Шекспір виявився великим землевласником, який наживався на голоді і вбогості

01 квiтня 14:33

Документи, виявлені британськими істориками, свідчать, що відомий драматург був найбільшим власником землі та нерухомості у своєму рідному місті.

 

Документи, виявлені в університеті Аберистуїта в Уельсі, дозволяють з великою часткою впевненості припустити, що Вільям Шекспір був не тільки геніальним поетом і плідним драматургом, але і великим землевласником та успішним підприємцем.

Як свідчать нові дані, великий бард не соромився наживатися на голоді і вбогості. Судові записи і податкові довідки говорять про те, що Шекспір протягом 15 років закуповував пшеницю, ячмінь і солод, щоб потім продавати втридорога у неврожайні роки.

"За допомогою законних i незаконних угод, - цитує дослідження The Daily Mail, - Шекспір зміг у 1613 році відійти від справ. Він був найбільшим власником землі та нерухомості у своєму рідному місті Стратфорд-на-Ейвоні. Його прибуток за винятком декількох штрафів за незаконний склад продовольства і несплату податків означав, що його трудовий стаж склав 24 роки".

Відомо, що у 18 років Шекспір одружувався з Анною Хатауей, дочкою місцевого поміщика, на вісім років старшою за нього. !zn

Читайте також:

Італійський музикознавець виступив з сенсаційним викриттям "самозванця" Моцарта і "плагіатора" Баха

Літературна премія Астрід Ліндгрен дісталася художниці з Аргентини

Археологи знайшли театр, де ставив п'єси Шекспіра

Британські вчені знайшли співавтора Шекспіра