Російський фільм «Август. Восьмого» про війну в Грузії заборонили до показу в Україні

11 березня 11:29

«Август. Восьмого» демонструвався у київських кінотеатрах всього один день, а потім був заборонений Міністерством культури.

 

Російський фільм «Август. Восьмого» про війну Росії з Грузією в 2008 році зняли з прокату в українських кінотеатрах.Фільм демонструвався в кінотеатрах Києва всього один день, у четвер, 8 березня, а потім був знятий з прокату.У київському кінотеатрі «Флоренція» ZN.UA повідомили, що вже в п'ятницю прийшла заборона від Міністерства культури. «Прокат заборонили», - сказала співробітниця кінотеатру.При цьому вона уточнила, що фільм мав вийти у прокат ще кілька тижнів тому, проте його довго не дозволяли.

Фільм Джаніка Файзієва «Август. Восьмого» - історія про дівчину, яка хоче забрати сина від бабусі і несподівано опиняється в епіцентрі бойових дій в Південній Осетії в 2008 році.

Раніше з вимогою заборони фільму до Міністерства культури звернулися ВО «Свобода» і грузинська діаспора, які мотивували це тим, що «Август. Восьмого» розпалює міжнаціональну ворожнечу. !znЧитайте такожГрузія назвала умови відновлення дипвідносин з РосієюГрузія не відмовиться від Абхазії та Південної Осетії заради членства в ЄССпецслужби Грузії звільнили монаха Йону з абхазького полону