Про творця Wikileaks Ассанжа знімуть фільм під назвою «Людина, що продала світ»

21 грудня 11:48

Стрічка Білла Кондона про творця Wikileaks Джуліана Ассанжа отримала офіційну назву. Ассанжа у фільмі зіграє Бенедикт Камбербетч (виконавець головної ролі в британському телесеріалі «Шерлок»).

 

Фільм про творця Wikileaks Джуліана Ассанжа отримав офіційну назву: «Людина, що продала світ» («The Man Who Sold the World»), повідомляє The Film Stage.

Саме таку назву носив альбом Девіда Боуї (і одна з пісень з платівки), що вийшов в 1970 році. При цьому The Film Stage стверджує, що заголовок фільму ніякого відношення до роботи Боуї не має.

Ассанжа у фільмі зіграє Бенедикт Камбербетч (виконавець головної ролі у британському телесеріалі «Шерлок»). Хакера Даніеля Домшайт-Берга, соратника засновника Wikileaks, зіграє Даніель Брюль («Гуд бай, Ленін!», «Безславні виродки»). Спочатку кандидатом на роль Домшайт-Берга був Джеймс Макевой, але в кінці листопада з'ясувалося, що актор не зможе взяти участь у зйомках через зайнятість.

Крім того, в «Людині, що продала світ» будуть зайняті Ден Стівенс (серіал «Абатство Даунтон») і Алісія Вікандер («Анна Кареніна» Джо Райта). Крім того, творці фільму зацікавлені у співпраці з Лорою Лінні («Шоу Трумена», «Життя Девіда Гейла»). Постановником стрічки призначений Білл Кондон («Боги і монстри», «Доктор Кінсі», «Дівчата мрії», «Сутінки. Сага. Світанок»).

Дата виходу у прокат «Людини, що продала світ» поки не уточнюється.

Стрічка Кондона, яка розробляється за підтримки DreamWorks, - лише один із задуманих фільмів про Ассанжа. Зокрема, над спільним проектом, присвяченим творцеві Wikileaks, також працюють HBO та BBC. Ще одна стрічка була задумана компаніями Michelle Krumm Prods. і Josephson Entertainment. !zn

Читайте також:

У 2013 році WikiLeaks розсекретить мільйон нових документів, які стосуються усього світу

Ассанж показав, як живе в посольстві Еквадору: без вікон і з матрацом на підлозі

Ассанж удостоєний Австралійської премії миру