Президентом платформи «Діалог-Євразія» обрано українця Володимира Сергійчука

14 сiчня 12:25

Громадська платформа «Діалог-Євразія» на конгресі в Анталії (Туреччина) обрала своїм президентом українського історика та громадського діяча, професора Володимира Сергійчука. Про це повідомив журналістам народний депутат України Андрій Шевченко, який також брав участь у зібранні.

 

Громадська платформа «Діалог-Євразія» на конгресі в Анталії (Туреччина) обрала своїм президентом українського історика та громадського діяча, професора  Володимира Сергійчука. Про це повідомив журналістам народний депутат України Андрій Шевченко, який також брав участь у зібранні.

У своїй інавгураційній промові Володимир Сергійчук виступив з ініціативою започаткувати «гуманітарний Давос» - світовий форум, на якому могли би дебатуватися ключові питання культури, освіти, міжнаціональних стосунків. «Для нас це шанс поширювати свої гуманітарні цінності, - говорить про участь України в організації професор Сергійчук. – Такі риси як толерантність, терпимість, повага – це цінності, завдяки яким Україна може займати сильніші позиції як в Європі, так і в Азії».

Цьогорічна зустріч платформи «Діалог-Євразія» була присвячена сім‘ї як інституту, що драматично змінюється в умовах прогресу та глобалізації. До української делегації увійшло близько 70 інтелектуалів – письменників, журналістів, учених, серед яких Іван Драч, Андрій Курков, Марія Матіос, Володимир Мостовий, Василь Шкляр.

«Діалог-Євразія» - це недержавний форум інтелектуалів, які представляють 12 країн Східної Європи та Азії. Організація була заснована у 1998 році, і її першим президентом був відомий киргизький письменник Чінгіз Айтматов.