Премію принца Астурійського присудили американському філософу Марті Нуссбаум

16 травня 14:15

Премії принца Астурійського володіють величезним престижем у всьому світі: деколи їх називають «Нобелівськими преміями іспаномовного світу».

 

В Іспанії, в адміністративному центрі автономної області Князівство Астурія, місті Ов'єдо відбулося присудження премії Принца Астурійскорго в області соціальних наук за 2012 рік. Ця премія - символ визнання досягнень в галузі науки, техніки, культури, суспільної і гуманітарної діяльності.

Лауреатом премії стала Марта Нуссбаум - американський філософ, фахівець з античної філософії, професор права та етики Чиказького університету. Нуссбаум - автор багатьох наукових праць і книг. Серед них: «Сховатися від людяності: відраза, сором і закон», «Не вигоди заради: чому демократія потребує гуманітарних наук», «Створюючи можливості: підхід з точки зору людського розвитку».

Марта Нуссбаум є членом Американського філософського товариства та Американської академії мистецтв і наук. Вона не раз потрапляла у число 100 провідних інтелектуалів світу за версією журналів Foreign Policy і Prospect Magazine.

Нагородження лауреатів відбудеться восени. Вручати премії буде сам спадкоємець іспанського престолу, Принц Астурійський Феліпе.

Премії принца Астурійського вручаються однойменним фондом з 1981 року і мають величезний престиж у всьому світі: деколи їх називають «Нобелівськими преміями іспаномовного світу», а в 2004 році ЮНЕСКО назвала премію принца Астурійського «величезним внеском у культурну спадщину людства». !zn

Читайте також:

Леонард Коен отримав премію принца Астурійського

Черговий письменник відмовився від премії Януковича

Стали відомі імена лауреатів премії ім. Лесі Українки

Олійника висунули на Нобелівську премію