Померла ікона моди - "ексцентрична старенька" Анна Пьяджи

07 серпня 16:00

Знаменита дивачка, редактор, журналіст, стиліст, автор Vogue, головний ексцентрик від моди померла у віці 81 року.

 

Редактор, журналіст, стиліст, автор журналу Vogue, знаменита дивачка, ікона стилю, відомий ексцентрик від моди Анна Пьяджи (на фото) померла у віці 81 року. Вона померла сьогодні, у вівторок, 7 серпня, у своєму будинку в Мілані.

Першим про смерть Пьяджи повідомив її друг, відомий дизайнер Стефано Габбана у своєму твіттері: «RIP Пьяджи... Прощай, велика Анна».

Свою кар'єру в моді Анна Пьяджи почала більш ніж півстоліття тому - і її вплив на модну індустрію складно переоцінити. Біллі Каннінгем називав її «поетом одягу», вона була музою Лагерфельда, Версаче, Крістіана Лакруа. Найвідомішими її матеріалами стали так звані «подвійні сторінки» (Doppie Pagine) - розвороти в італійському Vogue, пише російський Vogue.ru.

Прославилася Пьяджи завдяки своєму неповторному стилю і колонці в італійському Vogue, для якого вона писала з 1988 року. В 2006 році британський музей Victoria & Albert організував виставку під назвою "Anna Piaggi Fashion-ology", продемонтріровав тисячі її вбрань, взуття та аксесуарів. !zn


Читайте також:

В Україні з’явиться своя версія Vogue

Королівська сім’я Катару хоче купити «Манчестер юнайтед»

Дольче і Габбана викликані до суду у справі про ухилення від податків на 1 млрд євро

Dior знайшов заміну Гальяно

Армані одягне збірну Італії на Олімпійських іграх-2012