Помер відомий актор і ведучий програми «Жди меня» Ігор Кваша

30 серпня 15:28

На 80-му році життя помер відомий актор і телеведучий передачі Ігор Кваша. За більш ніж 50 років акторської кар'єри Кваша зіграв десятки ролей у кіно і театрі, проте в останні роки він був відомий передусім як ведучий популярної телепередачі «Жди меня».

 

У Москві 30 серпня на 80-му році життя помер народний артист РФ, відомий актор театру і кіно, ведучий передачі «Жди Меня» Ігор Кваша, повідомляє прес-служба російського «Первого канала».

«Ігор Кваша, один з творців театру «Современник», ведучий програми «Первого канала» «Жди Меня» помер о 17.00 (16:00 за київським часом - ред.)», - повідомила прес-служба.

Ігор Кваша народився в Москві в 1933 році. У 1955 році він закінчив Школу-студію МХАТ і став грати в театрі. З 1957 року Кваша працював в «Современнике», одним із засновників якого був він сам.

З 1961 року Кваша грав у кіно. Зокрема, він виконав роль бургомістра в «Той самий Мюнхгаузен», пастора в «Людині з бульвару Капуцинів» та жерця в «Серця трьох». Всього його фільмографія налічує понад 50 найменувань. Крім театру, кіно і телебачення, з 1970 року Кваша працював на радіо.

Також Ігор Кваша був відомий тим, що вів телепередачу «Жди меня». !zn

Читайте також:

Богдан Ступка посмертно нагороджений кінопремією імені Довженка

Театр, до запитання

Почався відбір фільмів на «Оскар» від України