Помер відомий актор і творець «Городка» Ілля Олейников

11 листопада 10:22

Актор і телеведучий Ілля Олейников помер на 65-му році життя. Олейников отримав популярність як творець і актор програми «Городок», яку він запустив у 1993 році разом з Юрієм Стояновим.

 

Помер актор і телеведучий, народний артист РФ Ілля Олейников. Йому було 65 років. «І.Олейніков помер у неділю в петербурзькій лікарні о 4:30 в результаті зупинки серця», - повідомила керівник програми «Городок» Марина Харкевич.

Вона уточнила, що актор був госпіталізований кілька днів тому.

Син І.Олейнікова співак Денис Клявер повідомив, що останнім часом його батько тяжко хворів, і не витримало серце

Ілля Олейников (справжнє ім'я - Ілля Львович Клявер) народився в Кишиневі 10 липня 1947 року. У 1969 році він закінчив Московське державне училище циркового та естрадного мистецтва. У 1969-1971 роках актор служив в армії, а потім почав працювати в Москонцерті і Ленконцерті артистом розмовного жанру.

Для роботи в дуеті з Романом Козаковим актор узяв собі псевдонім на честь дівочого прізвища дружини Ірини Олейникової. Разом з Козаковим він у 1977 році став лауреатом Всесоюзного конкурсу артистів естради.

З 1968 року Олейников грав у кіно - всього його фільмографія налічує понад 20 творів. У 1993 році разом з Юрієм Стояновим створив актор телепрограму «Городок», яка виходила в ефір аж до його смерті. За «Городок» у 1996 році Олейников отримав премію «Тефі» в номінації «Кращий ведучий розважальної програми».

Крім цього, Олейников в 2008 році написав і поставив мюзикл «Пророк», а в 2010 році разом зі своєю дружиною випустив альбом «Шансон на двох». У 2001 році він був удостоєний звання народного артиста РФ, а в 2012 році - ордена Пошани.

У Олейникова залишився син Денис Клявер (соліст групи «Чай вдвоем») і двоє онуків. !zn

Читайте також:

Помер відомий актор і ведучий програми «Жди меня» Ігор Кваша

Помер знаменитий КВНщик, капітан команди «Діти лейтенанта Шмідта» Григорій Малигін

Відомий голлівудський режисер Тоні Скотт наклав на себе руки, кинувшись з моста