Помер гендиректор Національного цирку України, легендарний дресирувальник Володимир Шевченко

24 жовтня 12:42

24 жовтня 2012 року пішов з життя легендарний дресирувальник, художній керівник Національного цирку України Володимир Шевченко.

 

Легендарний український дресирувальник, генеральний директор - художній керівник Національного цирку України Володимир Шевченко помер, повідомила прес-служба Міністерства культури України.

"Міністерство культури з глибоким сумом повідомляє про велику втрату, якої зазнало циркове мистецтво України. Сьогодні, 24 жовтня 2012 року, відійшов у вічність великий Майстер, легендарний дресирувальник, чиє ім'я знайоме кожному українцю з дитинства, людина, життя якої з народження пов'язане з цирком , - Володимир Дмитрович Шевченко, генеральний директор - художній керівник Національного цирку України", - йдеться в повідомленні.

Міністр культури України Михайло Кулиняк, колектив Мінкультури висловлюють щирі співчуття дружині Шевченко Людмилі, рідним і близьким, артистам і всім працівникам Національного цирку України.

В.Шевченко народився 31 липня 1946 року в Омську в сім'ї артистів цирку: його батьки були дресирувальниками.

У 1966 році закінчив Державне училище естрадно-циркового мистецтва в Москві за фахом "Артист цирку - гімнаст". У тому ж році був прийнятий на роботу в "Союздержцирку" як артист - дресирувальник хижих тварин.

У 1985 році закінчив Державний інститут театрального мистецтва ім. Луначарського за фахом "Режисер цирку і театру".

З 1970 по 1996 рік - художній керівник і директор Українського циркового колективу в системі "Союздержцирку". З 2000 року - художній керівник, а з 2007-го - генеральний директор - художній керівник Національного цирку України.

За досягнення в галузі циркового мистецтва удостоєний почесних звань: Народний артист України, Народний артист СРСР. За проведені гастролі в ГДР нагороджений Орденом Дружби ГДР, медаллю імені Дурова, "Срібною гілкою" (Італія), "Золотою медаллю Парижа", нагородою "Золотий орел" (Японія), "Золотою медаллю Міжнародної ліги артистів цирку вар'єте" (Париж). Кавалер орденів князя Ярослава Мудрого IV і V ступенів. !zn

Читайте також:

Пішов з життя Богдан Ступка

Померла ікона моди - «ексцентрична старенька» Анна Пьяджи

Пішов з життя сценарист фільму «Москва сльозам не вірить» Валентин Черних

Пішла з життя відома українська поетеса та громадський діяч Ірина Калинець