Пісня гурту The Beatles названа такою, що найчастіше згадується в літературі

10 жовтня 13:34

З'ясувалося, що відсилання до "Hey Jude" є у 55 книгах, в тому числі у творах таких авторів, як Стівен Кінг (роман "Вовки Кальї"), Джон Апдайк ("Загробне життя") і Харукі Муракамі ("Норвезький ліс") .

 

Пісня гурту The Beatles "Hey Jude" наразі найчастіше згадується в літературі за версією порталу Small Demons, який підраховує, як часто ті чи інші назви треків зустрічаються в художніх творах.

З'ясувалося, що відсилання до "Hey Jude" є у 55 книгах, в тому числі в творах таких авторів, як Стівен Кінг (роман "Вовки Кальї"), Джон Апдайк ("Загробне життя") і Харукі Муракамі ("Норвезький ліс") . Другий рядок у рейтингу Small Demons, що складається більш ніж з 70 пісень, займає композиція "Heartbreak Hotel" Елвіса Преслі, яка зустрічається у 51 творі, наприклад к романі Іена Мак'юена "Невинний" і "Дівчині з татуюванням дракона" Стіга Ларссона.

На третьому місці - пісня "Stairway to Heaven" рок-групи Led Zeppelin (46 книг), а на четвертому - композиція "Danсing Queen" групи Abba (41 твір). П'ятірку рейтингу замикає пісня "Blue Suede Shoes", яку написав Карл Лі Перкінс (39 творів). У першій двадцятці рейтингу найбільше пісень гурту The Beatles - окрім "Hey Jude" там зустрічаються "Lucy In The Sky With Diamonds", "Eleanor Rigby", "I Want To Hold Your Hand" і "Strawberry Fields Forever".

Портал Small Demons, зокрема, займається тим, що досліджує частоту згадок різноманітних речей в мистецький творах - від пісень і назв коктейлів до міст та фільмів. !zn


Читайте також:

Діти учасників The Beatles створять власну групу

Маккартні отримав зірку на Алеї слави

Сьогодні відзначається Всесвітній день The Beatles

Маккартні зняв фільм про теракт 11 вересня