Папа Римський написав книгу про ранні роки Ісуса

05 жовтня 06:48

Як називатиметься нова книга, поки не повідомляється, але точно відомо, що вона - про ранні роки Ісуса. Інтрига, звідки Папа почерпнув відомості про ранні роки життя Ісуса, повинна прояснитися до Різдва.

 

Папа Римський Бенедикт XVI (Йозеф Ратцингер) написав книгу про дитинство Ісуса, вона повинна з'явиться на прилавках вже до Різдва Христового. Договір про її публікацію був підписав ще 21 вересня між Ватиканським видавничим домом та італійським видавництвом Rizzoli.

Йозеф Ратцінгер відомий богослов, професор, написав і видав уже дві книги про Сина Божого - "Ісус з Назарету. Від хрещення в Йордані до Преображення" та "Ісус з Назарету. Від входу в Єрусалим до Воскресіння".

Як називатиметься нова книга, поки не повідомляється, але точно відомо, що вона - про ранні роки Ісуса і стане свого роду приквелом до двох попередніх.

Мета видання, як сказано в прес-релізі Ватиканського залу друку "наблизити читачів до особистості і послань Ісуса". У Ватикані підкреслюють, що "з богословської та наукової точки зору робота Святійшого Отця буде мати велике значення".

Поки немає ніяких коментарів щодо того, звідки Папа Римський почерпнув такі великі відомості про дитинство Ісуса, що їх вистачило на книгу. Адже в канонічних євангеліях інформація дуже скупа: народився, був захований від царя Ірода, який влаштував побиття немовлят, хрестився ... Далі - вже про діяння в зрілому віці.

Щоправда, існують апокрифічні євангелія, що оповідають про хлопчика-Христа, такі як "Євангеліє дитинства" (від Фоми) та "Арабське Євангеліє дитинства", але вони вважаються єретичними, тому навряд чи Святійший Отець використав їх.

Тексти "дитячих" апокрифів є збірниками байок, з якихось міркувань відкинутих церквою. Можливо, від того, що Ісус в деяких байках постає не надто добрим.

Ось що, наприклад, розповів Фома про п'ятирічного Ісуса: "Після цього Він (Ісус) знову йшов через поселення, і хлопчик підбіг і штовхнув Його в плече. Ісус розсердився і сказав йому: ти нікуди не підеш далі, і дитина одразу ж впала і померла. А ті, хто бачив подію, говорили: хто породив таку дитину, що кожне слово Його вершиться в діяння. І батьки померлої дитини до Йосипа, дорікали йому, кажучи: Якщо в тебе такий син, ти не можеш жити з нами або навчи Його благословляти, а не проклинати, бо діти наші гинуть ... І Йосип покликав хлопчика і лаяв Його, кажучи, навіщо Ти робиш те, через що люди страждають і зненавидять нас і будуть переслідувати нас? І Ісус сказав: Я знаю, ти говориш не свої слова, але заради тебе Я буду мовчати, але вони повинні понести покарання. І негайно ті, хто звинувачував Його, осліпли. А хто бачили це, були перелякані і збентежені і говорили про Нього: кожне слово, яке Він вимовляє добре, чи зле, є діяння і стає дивом".

Інтрига, звідки Папа почерпнув відомості про ранні роки життя Ісуса, повинна прояснитися до Різдва. Щоправда, книга понтифіка спочатку з'явиться тільки двома мовами - італійською і німецькою. !zn

Читайте також:

Папа римський привітав віруючих зі святом Великодня 65 мовами світу

Папа Римський зробив обмивання ніг 12 священикам

На месу Папи Римського у Гавані зібралися 700 тис. осіб


На Кубі перед візитом Папи заарештували 70 дисидентів протягом чотирьох днів