Останні "Сутінки" стали "тріумфатором" антипремії "Золота малина"

24 лютого 09:47

Картина "Сутінки. Сага: Світанок - Частина 2" забрала цілих сім "малин", "перемігши" в таких номінаціях, як "найгірший фільм", "найгірша акторка" і "найгірший режисер".

 

У Лос-Анджелесі в суботу, 23 лютого, назвали імена володарів премії "Золота малина" за сумнівні заслуги в області кінематографа. У минулому році нагороду єдиний раз в історії вручили 1 квітня, відомого як День дурня, однак організатори нинішньої - 33-ї за рахунком церемонії повернулися до традиції вручати цю пластикову позолочену ягоду, вартість якої не перевищує 5 доларів, в ніч перед оголошенням імен переможців "оскарівських перегонів".

Імена володарів "Золотої малини" оголосили на спеціальній прес-конференції в кімнаті для сніданків тризіркового готелю "Холідей Інн Експрес" на Хайленд Авеню, в безпосередній близькості від театру "Долбі", де пройде церемонія вручення "Оскарів".

Абсолютним лідером за кількістю отриманих нагород став фільм "Сутінки. Сага: Світанок - Частина 2" (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2). Картина отримала цілих сім "малини", "перемігши" у таких номінаціях, як "найгірший фільм", "найгірша акторка" (Крістен Стюарт), "найгірший актор другого плану" (Тейлор Лотнер), "найгірший режисер" (Білл Кондон). Крім того, 22-літня Крістен Стюарт отримала премію за роль в картині "Білосніжка та мисливець" (Snow White and the Huntsman).

"Найгіршим актором" у цьому році, як і в минулому, журі "Золотої малини" визнало свого улюбленця - Адама Сендлера. Його нагороджено за роботу в комедії "Папа-досвідос" (Це s My Boy). Стрічка також отримала нагороду за "найгірший сценарій".

Найгіршою актрисою другого плану названо співачку Ріанну, яка зіграла в фільмі "Морський бій" (Battleship).

Премія "Золота малина"/Golden Raspberry/ була заснована в 1980 році. Номінантів вибирає так званий фонд "Золота малина", в який входять близько 650 осіб з 46 американських штатів і 19 країн. На цю премію можуть бути висунуті фільми, що вийшли на екрани США і Канади протягом року і демонструвалися в кінозалах Лос-Анджелеса і Нью-Йорка мінімум тиждень. Сама премія являє собою пластикову збільшену модель малини, покриту фарбою золотистого кольору. Кожна така "малина" коштує 4 долари 97 центів, включаючи податок з продажів. !zn

Читайте також:

Останні "Сутінки" номіновано на "Золоту малину" у всіх категоріях

Фінальна частина "Сутінків" за два дні заробила в прокаті 340 млн доларів

Forbes назвав найбільш високооплачуваних акторів Голлівуду: лідирує Том Круз

"Сутінки. Сага. Затемнення" визнали кращим фільмом року