Опублікований трейлер канадського фільму про Голодомор

05 сiчня 10:52

Фільм отримав назву "Гіркий врожай".

 

У мережі з'явився трейлер канадського фільму "Гіркий врожай", який розповідає про Голодомор в Україні. Фільм знятий режисером Аяном Ігнатовичем.

Головні ролі в картині виконали зірка "Зоряних війн" і фільмів про "Супермена" Теренс Стам і молодий британський актор Макс Айронс. Сюжет фільму розповідає про історію кохання в розпал жорстоких подій в Україні. У фільмі буде зображена одна з найтемніших сторінок в історії України.

Батьки режисера втекли з радянської України в часи Другої світової війни. "Як і багато українців, мої батьки пережили неймовірні страждання. Сьогодні, напевно, немає жодного українця, який би не знав про репресії, страти, висилання і голод. Враховуючи важливість того, що сталося, і те, що за межами України мало хто знає про ті події, цю історію геноциду необхідно показати. Це важливо сьогодні", - сказав Ігнатович.

Нещодавно у центрі Вашингтона встановили пам'ятник жертвам Голодомору в Україні. Гроші на проектування виділив український уряд. Будівництво монументу стало можливим за рахунок коштів приватного фонду. До реалізації проекту зусилля доклали також посольство України в США і Національна служба парків американської столиці.