Один з оскароносних творців «Володаря кілець» загинув у Новій Зеландії

31 грудня 10:36

Один з найвідоміших звукорежисерів планети Майк Хопкінс потонув, коли сплавлявся по річці на плоту разом з двома товаришами.

 

Новозеландський звукорежисер, лауреат двох премій «Оскар» за роботу над фільмами «Володар перснів: Дві фортеці» (2003) і «Кінг-Конг» (2006) Майк Хопкінс трагічно загинув у ці вихідні. Чоловік потонув на річці Вайохайн біля острова Північний у Новій Зеландії, передає The Australian.

Звукорежисер сплавлявся по річці на плоту разом із двома товаришами, коли його раптово викинуло за борт. Рятувальники підключилися до пошуків Хопкінса, і незабаром тіло чоловіка вдалося виявити. Однак лікарям не вдалося реанімувати звукорежисера, і він помер.

Хопкінс є одним з найвідоміших звукорежисерів планети. Він двічі удостоювався нагороди Американської академії кінематографічних мистецтв і наук «Оскар» і п'ять разів висувався на премію Британської академії кіно- і телевізійних мистецтв BAFTA.

Він брав участь у створенні таких відомих картин, як «Той, що біжить по лезу бритви» Рідлі Скотта і «Останній імператор» Бернардо Бертолуччі, проте всесвітню популярність йому принесло співробітництво з режисером Пітером Джексоном. !zn

Читайте також:

ARSENALE-2012, відхід Ступки і тріумф Насті Петрик. Головні події року в культурі за версією ZN.UA

Від «Хоббіта» троїться в очах

Оголошено шорт-ліст іноземних фільмів, що претендують на «Оскар»