Одеський міжнародний кінофестиваль відвідає дочка Чарлі Чапліна

22 травня 10:17

Грандіозний кіносеанс у супроводі симфонічного оркестру на Потьомкінських сходах в цьому році буде присвячений класиці світового кіно - «Вогням великого міста» Чарлі Чапліна.

 

Дочка Чарлі Чапліна і внучка нобелівського лауреата Юджина О'Ніла, актриса Джеральдін Чаплін стане гостем Одеського міжнародного кінофестивалю. 14 липня вона відкриє грандіозний показ «Вогнів Великого Міста» на Потьомкінських сходах разом з онуком і тезкою Чапліна Чаком Сістоварісом.

У восьмирічному віці дебютувавши у фільмі свого батька «Вогні рампи», Джеральдін все ж вирішила робити кар'єру як танцівниця Англійського Королівського балету. Після трьох років Королівської балетної школи вона стала виступати на театральній сцені Парижа. Відомі рядки з листа Чарлі Чапліна тих років, звернені до дочки: «Дівчинко моя!..Твій портрет - тут на столі, і тут, біля мого серця. А де ти? Там, у казковому Парижі, танцюєш на величній театральній сцені на Єлисейських полях...»

На паризькій сцені Джеральдін була відзначена режисером Девідом Ліном, який запросив її на роль Тоні у своїй стрічці «Доктор Живаго» (1965). Вона також знімалася у таких режисерів як Роберт Олтмен («Нешвілл», 1975), Педро Альмодовар («Поговори з нею», 2003), і грала на Бродвеї. У 1992 році їй дісталася роль власної бабусі Ханни у біографічному фільмі «Чаплін». З іспанським режисером Карлосом Саурою її довгий час пов'язували творчі та особисті стосунки.

На рахунку актриси дюжина кінопремій, у тому числі нагороди міжнародних кінофестивалів у Мюнхені і Майамі, Spanish Actors Union, Goya, Capri Legend тощо. У численних інтерв'ю Джеральдін Чаплін не раз зізнавалася, що батько надихав її: «Вивертайся навиворіт, - так звучала його філософія акторської майстерності. Забудь про талант і працюй».

Грандіозний кіносеанс у супроводі симфонічного оркестру на Потьомкінських сходах в цьому році буде присвячений класиці світового кіно - «Вогням великого міста» Чарлі Чапліна. Великий Німий виступив у цій стрічці режисером, продюсером, співавтором сценарію, композитором і виконавцем головної ролі. !zn

Читайте також:

Канни-2012: Брюс Вілліс розповів про свою найнезвичайнішу роль

У Лондоні продадуть невідому раніше копію фільму з Чарлі Чапліном

На фестивалі короткометражних фільмів «Харьковская сирень» перемогла польська стрічка