Новий український трилер покаже «залізобетонні» умови околиць Києва

09 листопада 15:13

Куратор альманаху короткометражок «Україна, гудбай» Володимир Тихий знімає на київських околицях новий фільм - «Зелена кофта».

 

Український режисер, куратор альманаху «Україна, гудбай» Володимир Тихий розкрив подробиці роботи над новим проектом - фільмом «Зелена кофта», який він сам характеризує як «жорсткий, емоційний трилер».

Як розповів Тихий в ексклюзивному інтерв'ю ZN.UA, дія картини буде розвертатися на київських околицях між двома будинками, один з яких побудований приблизно в 70-ті, другий - у двохтисячному. Перший у свій час заселили люди з сіл, а другий - елітна новобудова.

За словами режисера, він намагається показати в фільмі нашу реальність. Очевидно, «Зелена кофта» стане першою повнометражною української стрічкою, в якій будуть показані околиці Києва.

«
Попри те що в таких «залізобетонних» умовах, які показуються в «Зеленій кофті», живе близько 60% населення всієї України, - про цей бік нашої реальності мало хто говорить. Але ж саме ці люди і є обличчям нашої країни, активною частиною її населення», - розповів він.

Майстер також розкрив сюжет майбутнього фільму: «
дівчинка випадково губить на вулиці свого молодшого брата; спроби відшукати його нічим не кінчаються… Насправді лише дуже маленький відсоток загублених в Україні дітей вдається знайти. У зникненні вона починає підозрювати людину з вищої соціальної верстви. Провина, яку вона відчуває, не дає їй спокою. Поступово дівчинка перетворюється на справжнє чудовисько й переступає межі дозволеного».

Тихий зізнався, що уникає запрошувати знаменитих акторів у свої картини. Втім, більш-менш відома особа в «Зеленій кофті» буде - це соліст гурту «Перкалаба», що грає в короткому, але яскравому епізоді.

«Він з'являється в образі корумпованого прокурора, в якому відчувається якась інфернальність», - зазначив режисер.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Антона Філатова з Володимиром Тихим. !zn

Читайте також:

Діти і батьки українського кіно: конфлікт інтересу

Про Україну - без любові

Два українських фільми отримали нагороди російського фестивалю «Кіношок»

Мінкульт хоче відродити кіностудії через централізоване фінансування