Німці витрачають на книжки майже у 40 разів більше за українців

26 грудня 15:21

Середньостатистичний німець купує книг протягом року на 119 євро. У маленькій п'ятимільйонній Фінляндії, яка вважається сьогодні першою країною за освітою за рейтингами ЮНЕСКО, громадянин в середньому купує книг на 105 євро. А середньостатистичний українець за рік купує книг на 2,9 євро.

 

Президент Української асоціації видавців і розповсюджувачів книг Олександр Афонін під час прес-конференції в Києві навів статистичні дані щодо витрат громадян на книги у тій чи іншій країні, які показали, що українці витрачають на книги у десятки разів менше за інші цивілізовані країни.

"У європейців статистика друку є не головним. Головним є статистика споживання книги. Тобто скільки книг на середньостатистичного громадянина тієї чи іншої держави купується протягом року", - сказав Афонін.

Для того, щоб стало зрозуміло, який рівень споживання книги в Україні, президент Української асоціації видавців і розповсюджувачів книг навів середньостатистичні дані з витрат громадян на книги в тій чи іншій країні.

"Середньостатистичний німець купує книг протягом року на 119 євро. В маленькій п'ятимільйонній Фінляндії, яка вважається сьогодні першою країною за освітою за рейтингами ЮНЕСКО, громадянин в середньому купує книг на 105 євро. У Південній Кореї, яка вважається одним з лідерів у технологічному і науковому розвитку, - в межах 95 євро. Я вже не кажу про Польщу, де середньостатистичний громадянин купує книг на 32 євро., а середньостатистичний українець за рік купує книг на 2,9 євро", - підкреслив він.

За словами Афоніна, ці показники свідчать, що рівень моральний, духовний і освітній в Україні падає.

Нагадаємо, у 2013 році Держкомтелерадіо забезпечить участь українських видавців у XХ Мінській міжнародній книжковій виставці-ярмарку "Книги Білорусі-2013" (лютий) і ХХVІ Московській міжнародній книжковій виставці-ярмарку (вересень). Пріоритетною для українських видавців залишається також 65-та Франкфуртська міжнародна книжкова ярмарка (жовтень). На подібний захід планують витратити близько 600 тисяч гривень. !zn

Читайте також:

BBC назвала лауреатів премії «Книга року 2012»

Замість книжкового ринку на Петрівці побудують торговий центр


Вчені встановили любителів читання за томографією

Форум книговидавців у Львові не знайшов книгу, гідну гран-прі