Названо лауреата Букерівської премії

17 жовтня 04:56

Письменниця Хіларі Мантел отримала другу Букерівську премію за роман про Томаса Кромвеля. До Ментел володарями двох Букерів були тільки письменник Джозеф Кутзеє родом з Кейптауна та австралійський автор Пітер Кері.

 

Письменниця Хіларі Ментел стала лауреатом Букерівської премії за 2012 рік. Ментел - перший в історії британський автор, що двічі удостоївся цієї нагороди.

Букерівська премія вручається щорічно за кращий прозовий твір англійською мовою, написаний громадянином Великобританії, Ірландії або однієї з країн британської Співдружності. Переможець отримує приз у 50 тисяч фунтів стерлінгів.

Букера отримав роман Ментел Bring (Внесіть тіла), друга частина трилогії про сходження і падіння Томаса Кромвеля, радника короля Генріха VIII. Перша книга серії Вовчий зал виграла премію в 2009 році.

До Ментел володарями двох Букерів були тільки письменник Джозеф Кутзеє родом з Кейптауна і австралійський автор Пітер Кері. При цьому Ментел стала не тільки першим британським автором - двічі лауреатом премії, заснованої в 1968 році на її батьківщині, але і першою в історії жінкою, яка здобула двох Букерів.

Внесіть тіла - продовження вигаданої біографії Кромвеля. У новому романі його очима показана історії падіння Анни Болейн, другої дружини Генріха VIII. У момент, коли король вирішує позбутися Анни, плести змову проти неї і її впливової родини починає його радник, який використовує положення королеви як шанс звести рахунки з власними ворогами.

«Спочатку ти чекаєш Букерівської премії 20 років, а потім отримуєш відразу дві», - пожартувала Ментел зі сцени Гілдхолла - церемоніальної ратуші лондонського Сіті, де у вівторок пройшла урочиста церемонія.

Нагадаємо, в минулому році лауреатом Букерівської премії став Джуліан Барнс.

Читайте також:

New York Times склав список зі 100 найцікавіших книг

Названо лауреата Букерівської премії

Журі Букерівської премії звинуватило Твіттер в тому, що діти перестають читати

Оголошено номінантів на Букерівську премію