Найкращі українські художники представлять на виставці свої "еротичні" роботи

22 квiтня 16:30

Такого в художньому Києві ще не було: ню і еротичні малюнки найкращих українських художників будуть зібрані в одному виставковому просторі. Свої роботи представлять Іван Марчук, Анатолій Криволап, Петро Лебединець, Михайло Демцю і Михайло Деяк й інші. Акцент виставки - на витончених формах жіночого тіла, на оголених силуетах.

 

У Києві з 26 квітня по 20 травня у галереї "Мистецька збірка" відкривається виставка робіт найкращих сучасних українських художників на тему "Мистецтво без табу: "Український еротизм".

Акцент виставки - на витончених формах жіночого тіла, на оголених силуетах. "Перед глядачем постане українська жінка в її істинному одвічному образі - загадкової і звабливої богині", - обіцяють організатори виставки.

На виставці будуть представлені роботи Івана Марчука, Анатолія Криволапа, Петра Лебединця, Б. Буряка, Михайла Демцю, М. Журавля, Михайла Деяка, В. Цаголова, С.Гая, Ю. Вакуленка, Л. Козлова, О. Дубовика та інших. Художня весна цього року обіцяє бути пристрасною і спекотною.

Тема еротизму завжди була однією з найгостріших у суспільстві, адже еротичне мистецтво оголює найбільш природний, безпосередній і беззахисний бік особистості. Воно показує красу і любов без прикрас. Еротичні малюнки - це ікони любові.

"Жіноча фігура завжди була об'єктом зображення художника, - коментує один з найдорожчих художників України Анатолій Криволап. - Маючи такий виразний засіб, як колір, відкриваєш нескінченні можливості реалізації власного сприйняття".

"Ще з Античних часів тотально був культ тіла. І протягом віків художники надихалися красою жінки. Тому мистецтво існує як відтворена чутливість, як матеріалізована фантазія", - коментує художник Петро Лебединець.

Михайло Деяк, художник: "Так історично склалося, що в українському суспільстві тема тілесної любові і чуттєвої насолоди замовчувалася, придушувалася, витіснялася. Навіть зараз у нас залишилися забобони і скутість. Але, незважаючи на зовнішню стриманість, в українцях криється бурхливий темперамент і неймовірна чуттєвість. Ця виставка покликана розбудити націю після емоційної зими, підняти на поверхню всю приховану пристрасть".

"Це безпрецедентна виставка. Такого ще в художньому Києві не було, щоб ню і еротичні малюнки найкращих українських художників були зібрані в одному виставковому просторі. Це виставка-експеримент, адже, незважаючи на розкуті погляди сучасного суспільства, тема еротики все одно залишається на межі табу. Але у представленого на виставці мистецтва настільки високий рівень, воно настільки естетично досконале, що тут цензура безсила", - відзначає директор галереї "Мистецька збірка" Максим Волошин.

Урочисте відкриття виставки відбудеться 25 квітня о 19:00. Для відвідувачів виставка працюватиме з 26 квітня по 20 травня з середи по неділю з 11:00 до 18:00 (понеділок, вівторок - вихідний). Галерея "Мистецька збірка" знаходиться за адресою - вул. Терещенківська, 13 (вхід в арку, 2-й двір). !zn

Читайте також:

В "Мистецькому Арсеналі" відкрилася виставка "100 шедеврів світової скульптури"

Мальтійський орден привезе до Києва виставку Леонардо да Вінчі

На картині Рембрандта знайшли прихований портрет