На свій ювілей Ступка запросить найкращих джазистів світу, а потім зіграє "Вишневий сад"

22 серпня 13:01

Наприкінці літа - 27 серпня - Богдан Ступка відзначає своє 70-річчя. З такого приводу, як повідомили DT.UA в адміністрації театру, заплановано низку цікавих мистецьких заходів, а саме - ювілейний вечір, театральна прем'єра, ретроспектива найкращих фільмів майстра.

 

Як стало відомо DT.UA, цього дня Богдан Сильвестрович планує перебувати в Києві на робочому місці, на бойовому посту (франківці вже вийшли з відпустки й відкривають сезон 8 вересня «Кайдашевою сім'єю»).Однак ювілейні торжества актора й художнього перенесено на початок жовтня. Ось тоді й відбудеться незвичайний гала-вечір, де Б. Ступку привітають з «круглою датою» найкращі джазисти країни та навіть світу! Попередня назва програми - «Ступка: весь цей джаз». Поіменний склад джазистів, які вітатимуть актора, в театрі не розсекречують, але запевняють, що все це дуже гучні імена.

Що стосується прем'єрної театральної постановки, то, швидше за все, теж у жовтні (можливо, наприкінці місяця) Б. Ступка постане у вельми інтригуючому сценічному образі - Фірса з п'єси Чехова «Вишневий сад». Актор неодноразово говорив, що хотів би знайти для себе роль, де «мало тексту», але масштаб образу - значний, а Фірс, як жоден інший образ, підходить під цей ранжир.Постановку здійснює Вадим Дубравицкий, арт-директор і головний режисер московського театрального об'єднання «La'театр». Два роки тому він уже працював з Б. Ступкою над фільмом «Ивановъ» за А. Чеховим. У «Вишневому саду» працюватимуть і українські, й російські актори (називають імена Олексія Серебрякова, Володимира Ільїна, Ганни Дубровської, Остапа Ступки і навіть відомого телевізійного коміка Юрія Стоянова, якому запропонували зіграти роль Гаєва).Що стосується ювілейної кіноретроспектіви Богдана Сильвестровича, то відбудеться вона в кінотеатрі «Україна». Шанувальники актора побачать його найкращі роботи останніх років («Серце на долоні») та легендарні фільми минулого («Білий птах із чорною ознакою»).