На "Книжковому арсеналі" презентують новинки 150 видавництв

19 квiтня 18:21

Фестиваль пройде с 17 по 21 травня.

 

З 17 по 21 травня у "Мистецькому арсеналі" пройде вже традиційний фестиваль "Книжковий арсенал", який у цьому році анонсує новинки понад 150 видавництв.

Фокус-тема цьогорічного "Книжкового Арсеналу" формулюється як "Сміх. Страх. Сила" і об'єднує дискусії про політичний карнавал, чорний гумор та явища, з яких сміється український Інтернет. Важливим приводом для означення теми стала 175-річниця з часу виходу повного видання "Енеїди" Івана Котляревського - яскравого прикладу української сміхової культури.

Фестиваль презентує розширену міжнародну програму, у якій запланована участь понад 50 відомих письменників, літературних діячів та митців із США, Канади, Великої Британії, Японії, Швейцарії, Норвегії, Швеції, Німеччини, Франції, Польщі, Латвії, Чехії, Грузії, Бельгії, Румунії та інших країн.

У 2017 році Книжковий Арсенал також започатковує традицію запрошення до України великих світових літературних фестивалів. Першим гостем у межах цієї спецпрограми стане Бірмінгемський літературний фестиваль (за ініціативи Британської Ради в Україні), що візьме участь у Книжковому Арсеналі з багатоплановою кураторською програмою, яка передбачає перформативну, освітню, дослідницьку, клубну складові.

Крім того, цьогоріч очікується надзвичайно цікава кураторська програма Оксани Забужко "Розкажи мені про мене" (Література в світі глобального непорозуміння).

Детальніше про подію читайте у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".