Легендарна рок-група "Акваріум" йде "у партизани"

18 березня 15:06

Борис Гребенщиков вважає, що група була "дуже доступна 23 роки" і тепер їй пора "кудись піти в партизани". Директор "Акваріума" запевнив, що про розпад колективу мови не йде.

 

Рок-група "Акваріум" припиняє припиняє своє існування в нинішньому вигляді і "йде в партизани", повідомив лідер колективу Борис Гребенщиков.

"23 березня в палаці Белосельских-Белозерських буде останній петербурзький концерт цього складу. Через місяць буде останній концерт у Москві в "Б2". "Акваріум" взяв відпустку до літа, коли ми зіграємо 3 фестивалі: "Садиба Джаз", "Дика М'ята" і "Рок над Волгою" та один концерт", - розповів він у прямому ефірі "Эха Петербурга".

За словами БГ, "великий тур, який тривав 23 роки, підійшов до кінця"

"Ми грали 23 роки, не перериваючись. Все. Досить. Ми були занадто доступні 23 роки. Ми "йдемо під радар", кудись у партизани. Мені дуже подобається ідея, що від мене залишиться тільки голос. Мене бачити ніхто не буде. Ніхто не буде знати, де я", - зазначив він.

Гребенщиков також повідомив, що до літа "Акваріум" планує видати міні-альбом, назва якого тримається в секреті. До нього увійдуть шість речей, більшу частину з яких ніхто не чув.

"А взагалі плани у нас величезні, але вони тримаються в таємниці. Партизани повинні зберігати за собою свободу пересування", - додав він.

Російські ЗМІ розтиражували цю новину під заголовками типу "Група "Акваріум" припиняє існування". Проте, як пояснив газеті "Известия" директор колективу Максим Ланде, група не має наміру припиняти свою діяльність.

"Мова йде про звичайну відпустку до початку концертного сезону і про те, що Гребенщиков хоче пограти обмеженим складом. Такий висновок може бути пов'язаний з особливостями сприйняття сказаного Борисом. Заява має вагу, тільки якщо її розміщено на сайті групи. Що ж стосується фрази: "Мене бачити ніхто не буде. Ніхто не буде знати, де я", сказав Гребенщиковим, то дійсно - не побачить ніхто, окрім глядачів міст, де у групи заплановані концерти", - повідомив Ланде.

Група "Акваріум", що в 2012 році відсвяткувала своє 40-річчя, стояла біля витоків російського року. При цьому "зникала" група кілька разів - вперше в 1991 році, коли група була розпущена і виник "БГ-бенд". Після цього до ювілеїв групи колектив знову реорганізовувався, називаючись "Акваріум 2:0" і "Акваріум 3:0". Донедавна проект називався "Борис Гребенщиков і група "Акваріум". !zn

Читайте також:

Deep Purple випускає перший за 8 років альбом

Помер легендарний піаніст Ван Кліберн

Rolling Stones повертається на сцену після п'ятирічної перерви