Легендарна "Мелодія" відновить виробництво платівок

26 березня 15:10

Колекційні платівки вийдуть накладом 500 примірників та будуть продаватися приблизно за $ 32. Перші релізи вже підготували, серед них - легендарні "Бременські музиканти".

 

До свого піввікового ювілею фірма "Мелодія" випустить 50 колекційних платівок. Нові платівки будуть друкувати у Німеччині, оскільки завод у Росії припинив своє існування ще у 1990-х.

За основу платівок взято старий дизайн. Окрім того, автори нададуть деякі унікальні матеріали: фотографії, малюнки, які використовувалися, коли вони створювали платівку. На розвороті буде надрукована історія створення платівки.

"Безумовно, це не збитковий проект для Мелодії. Ми не можемо собі дозволити працювати у збиток і робити просто красиві піар-історії. Але говорити, що ми розраховуємо збагатитися, теж не вірно. Це, швидше, іміджева річ", - сказала вона.

Перші платівки повинні з'явитися у продажу через місяць. Тираж невеликий - всього 500 штук. Ціна буде в районі тисячі рублів (близько $ 30). На заході подарункові видання коштують від $ 20 до $ 50, і перевидання досить популярні.

Перші релізи вже підготували - це Арія "Герой Асфальту", Шаляпін і легендарні "Бременські музиканти". В цілому, приблизно половина з того, що збирається випустити Мелодія, - це класика, наприклад Ріхтер і Ростропович. В архіві є аналогові стрічки, з яких роблять ремастерінг. Буде Аліса у країні чудес Висоцького, Зацепін. Спробують домовитися щодо Давида Тухманова. А ось групи Кіно не буде: спадкоємці Віктора Цоя хочуть перевипустити пісні під іншим лейблом.

Нагадаємо, у 2012 році світова музична галузь вперше за останні 13 років отримала прибуток: продажі музичних записів склали $ 16,5 млрд. Цього вдалося досягти завдяки швидкому поширенню цифрових завантажень та підписних сервісів. !zn

Читайте також:

Виручка музичної індустрії зросла вперше за 13 років

Альбоми The Beatles перевидадуть на вінілі

"Акваріум" виклав у мережу каталог студійних альбомів на честь ювілею

ABBA оприлюднить невідомий запис пісні 1981 року