Культовий французький письменник пояснив "паспортний демарш" Депардьє

08 квiтня 16:14

На фестиваль "Французька весна" до Києва прибуло багато метрів французької культури. Окрім всього іншого, вони спробували дати пояснення не "культурному" вчинку їхнього відомого співвітчизника Жерара Депардьє.

 

У Києві в рамках фестивалю "Французька весна" кілька днів гостював письменник Ерік Еммануель Шмітт - світова знаменитість, один із найпопулярніших французьких авторів.

Відповідаючи на запитання DT.UA про "паспортний демарш" Жерара Депардьє (його гучна еміграція з Франції в Бельгію, а потім і в Росію), відомий драматург розповів, що Депардьє глибоко страждає.

"Я думаю, що Депардьє - успішна людина. У нього затяжна депресія, яка триває вже кілька років. Однак, втративши французьке громадянство, він не втратив свій акторський геній. Він захотів поїхати з Франції - з країни, яка винесла вирок його синові Гійому і яку Жерар звинувачував у загибелі своєї дитини. Він не зумів цього пробачити. Звичайно, є в "паспортному демарші" Депардьє і податковий тиск, але головна причина нещодавніх скандалів - все ж син актор. Депардьє - це Сірано де Бержерак. Якщо на нього нападають, він кидається в бійку і намагається завдати удару болючіше!", - розповів Шмітт.

Твори Еріка Еммануеля Шмітта "Оскар і Рожева Дама", "Мсьє Ібрагім і квіти Корану", "Діти Ноя", "Розпусник", "Загадкові варіації". Відомі у всьому світі, перекладається на різні мови. Мсьє Шмітт побував також у Львові на постановці за мотивами своєї п'єси "Загадкові варіації", дуже високо оцінивши гру українських акторів.

Ексклюзивне інтерв'ю з Еріком Еммануелем Шміттом читайте у найближчому номері DT.UA. !zn

Читайте також:

Казус Депардьє. З чого починається батьківщина?

Слідом за Депардьє покинути Францію вирішили Моніка Белуччі та Венсан Кассель

"Колекціонер паспортів" Депардьє зацікавився Чорногорією