Кінопрем'єри тижня: "живий" Висоцький, кіно з Канн і мультфільми у 3D

01 грудня 11:03

В кінотеатрах України сьогодні стартують мінімум шість кінопрем'єр на будь-який смак - біографічна драма, фестиваль хітів Каннського МКФ, фантастичний фільм-жахи про кінець світу, а також два мультфільми у 3D.

 

Так, із 1 грудня в український кінопрокат виходить дуже розрекламований і очікуваний фільм-біографія про останні дні великого Володимира Висоцького, окрім того, у деяких кінотеатрах з 1 по 4 грудня можна побачити кращі фільми 64-го міжнародного кінофестивалю у Каннах, а також сходити всією сім'єю на веселий мультфільм про танцюючих пінгвінів.

Висоцький. Дякую, що живий
Росія 2011. Жанр: драма, біографія

Дія фільму розгортається у 1979 році, коли на одному з концертів Висоцькому стає погано через серце. Він переживає клінічну смерть.

Детальніше про фільм читайте у статті Олега Вергеліса «Висоцький. Велика різниця» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна»

Режисер: Петро Буслов. У ролях: Сергій Безруков (у титрах не вказаний), Андрій Смоляков, Оксана Акіньшина, Іван Ургант



Фестиваль «Вік-енд У Каннах» / Week-end А Cannes
1-4 грудня

Київська зима цього року відкриється "Вік-ендом у Каннах" - щорічним фестивалем хітів і прем'єр Каннського МКФ, який можна подивитися у кінотеатрі «Київ».

Фільм "Гавр", що отримав цього року Приз ФІПРЕССІ Каннського МКФ, від фінського режисера та "каннського улюбленця" Акі Каурісмякі розповідає добру історію про людяність в епоху іммігрантських суперечок. Іронічна драма сестер Дельфін та Мюріель Колін "17 дівчат" пропонує нам несподіваний погляд на питання підліткової вагітності. У гостросюжетному бойовику "Загін особливого призначення" героїню відомої актриси Дайан Крюгер викрадають таліби. У спортивній драмі "Фінішна пряма" тандем колишньої ув'язненої і сліпого легкоатлета змусить повірити, що у житті ніколи не пізно почати все з нового старту.

Спеціальною подією "Вік-енду у Каннах" цього року стане ретроспектива культової французької актриси Наталі Бай, яка особисто відвідає столицю України і представить київській публіці стрічки зі своєю участю - короткометражний кіно-альбом "5 портретів Наталі Бай" (2011) і титуловану стрічку 2005 року "Молодий лейтенант", за роль в якій актриса отримала "французький Оскар" - премію Сезар.

Гостями київського "Вік-енду к Каннах" також стануть режисер Режис Варньє, який у 1999-му році зняв франко-українську стрічку "Схід - Захід", а також Стефан Рібожа і Жан-Люк Перреар - представники молодого покоління французьких режисерів, кожен з яких представить українській публіці свій перший повнометражний фільм.

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Роби ноги-2 3D / Happy Feet Two
Австралія 2011. Жанр: мультфільм, комедія

Невтомний пінгвін Мамбл, який колись підкорив своїм блискучим танцювальним талантом ціле плем'я імператорських пінгвінів, став батьком. Його малюк - Ерік, такий самий волелюбний і незалежний, як і тато, але у своїх амбіціях і авантюрах, незважаючи на свій юний вік, вже здатний дати хорошу фору батькові і всім оточуючим.

Кумиром малюка стає Могутній Свен, - пінгвін, що вміє літати. У всьому дотримуючись і наслідуючи його, Ерік зовсім не збирається вчитися танцювати, всупереч планам і переконанням Мамбла. Однак, справжні труднощі і проблеми полягають в іншому, і, щоб їх подолати, Мамблу і Еріку належить забути про забобони і розбіжності, ставши на захист спільних інтересів та ідеалів...

Режисер: Джордж Міллер
В ролях (озвучка): Елайджа Вуд, Робін Вільямс, Хенк Азарія, Пінк, Бред Пітт, Метт Деймон


/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
Ронал-варвар 3D / Ronal Barbaren
Данія 2011. Жанр: мультфільм, фентезі, пригоди

Ронал - найбільш нетиповий варвар на Землі. Його не цікавлять ані битви, ані завоювання, ані бенкети. Більше за все на світі йому хочеться, щоб всі просто залишили його у спокої.

Але доля розпоряджається інакше. Одного разу злий принц Вольказар, вождь ворожого племені, захоплює всіх варварів у полон, щоб принести їх у жертву давнім богам і здобути владу над світом. На волі залишається лише Ронал. І тепер йому разом з поганим бардом Алібером, мускулистою дівою-завойовницею Зандрою і ельфом-метросексуалом Ельріком належить пройти безліч випробувань, щоб звільнити свій народ, знайти віру в себе і ... знайти кохання.

Режисер: Крестен Вестбьєрг Андерсен, Торбйорн Крістофферсен, Філіп Ейнштейн Ліпскі

Без істерики! / Hysteria
Німеччина, Франція, Великобританія, Люксембург 2011. Жанр: мелодрама, комедія

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE


Вікторіанська Англія, 1880 рік. Випускник медичної школи Мортімер Гренвіль влаштовується на роботу в кабінет доктора Далрімпла, який славиться на весь Лондон унікальним методом лікування «істерії» - жіночого перезбудження - за допомогою інтимного масажу. Популярність «ручного» методу Далрімпла зростає з астрономічною швидкістю, і впоратися з напливом пацієнток стає все складніше.

За допомогою свого друга Едмунда молодий і прогресивний лікар знаходить витончене рішення проблеми: приятелі винаходять елегантний електричний прилад, який цілком може замінити золоті руки містера Далрімпла. Звістка про диво-винахід миттєво розповсюджується серед лондонських дам ... Тим часом Мортімер закохується у Шарлотту, найкрасивішу, волелюбну і яскраву дочку свого роботодавця.

Режисер: Таня Векслер. У ролях: Меггі Джилленхол, Х'ю Денсі, Джонатан Прайс, Фелісіті Джонс, Руперт Еверетт

2016: Кінець ночі / Hell
Німеччина, Швейцарія 2011. Жанр: жахи, фантастика
/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE


Перед тим, як остаточно згаснути, Сонце збільшилося до неймовірних розмірів і випалило всю Землю, перетворивши її на непридатну для життя пустелю.

Серед небагатьох, хто вижив, група молодих людей, які вирушили в гори у пошуках води і їжі. Але ця думка відвідала не тільки їх і незабаром хлопців втягнули у безжалісну боротьбу за виживання.

Режисер: Тім Фельбаум
У ролях: Ханна Херцшпрунг, Ларс Айдінгер, Стіпе Ерчег