Кінопрем'єри: Джерард Батлер у "Падінні Олімпу", "Транс" Денні Бойла і парк Юрського періоду у 3D

04 квiтня 15:30

У кінопрокат з 4 квітня виходять дев'ять нових фільмів: бойовик про напад на Білий Дім, трилер від режисера "Мільйонера з нетрів", комедія-казка для підлітків про чарівний чайник, бойовик з Коліном Фареллом і зіркою "Дівчини з татуюванням дракона", японський мультик і фестиваль іспанського кіно.

 

На екрани з 4 квітня виходять шість абсолютно різних кінопрем'єр. Так, на українських екранах розпочинається показ бойовика "Падіння Олімпу" - про напад корейських терористів на Білий Дім з Джерардом Батлером і Аароном Екхартом в головних ролях. Новий фільм оскароносного режисера Денні Бойла - творця "На голці" і "Мільйонера з нетрів" - розповість про небезпечні наслідки введення в "Транс" (у головних ролях - Джеймс Макевой та Венсан Кассель). Режисер оригінальної "Дівчини з татуюванням дракона" Нільс Арден Оплев представляє цього разу фільм за участю Нумі Рапас і Коліна Фарелла "Один уже мертвий". Подивитися можна також історію про своєрідну лампу джина на новий лад: чарівний чайник видає своєму власникові готівкові долари, якщо хтось поруч відчуває біль. Ще один фільм про біль - трилер "Добрий лікар" з Орландо Блумом у головній ролі. Дістався до України також і володар Гран-прі Каннського кінофестивалю - драма-комедія "Реальність" про згубне захоплення реаліті-шоу. У кінотеатрах також стартує тиждень фестивального іспанського кіно.

Падіння Олімпу / Olympus Has Fallen
США. 2013
Жанр: бойовик, трилер
120 хв. / 02:00

Терористи захоплюють Білий Дім і, знищивши службу охорони, беруть у заручники президента. Всі спроби влади впоратися з ситуацією безуспішні: через загрозу життю першої особи спецслужби не можуть навіть наблизитися до будівлі. Лише волею випадку в резиденції виявляється спезназівець - Майк Беннінг, колишній охоронець президента звільнений нещодавно зі штату. І тепер він єдиний, на кого змушена покладатися служба національної безпеки, хто зможе врятувати президента... Але чи зможе він самостійно впоратися з кількома десятками відчайдушних екстремістів? Але тепер він - остання надія країни.

Режисер: Антуана Фукуа. У ролях: Джерард Батлер, Аарон Екхарт, Морган Фріман, Ешлі Джадд.

Транс / Trance
Великобританія, 2013
Жанр: драма, трилер
101 хв. / 01:41

Аукціонер Саймон не в силах протистояти спокусі - вступає у змову з бандою грабіжників і організовує викрадення унікального лота вартістю в мільйони доларів. Однак наліт закінчується не зовсім так, як він припускав спочатку. Аукціонера б'ють тупим предметом по голові, в результаті якого він втрачає усі спогади про те, що сталося.

Він також забуває, куди сховав цінну картину. Тортурами домогтися відповіді від розгубленого Саймона не вдається. Тоді ватажок банди вирішує найняти психотерапевта, щоб вона змогла отримати цінну інформацію з пошкодженого мозку заручника. По мірі того, як дівчина пробивається крізь нейронний захист, ставки ростуть як на дріжджах. Межі між пристрастю і жорстокістю, реальністю і вигадкою тьмяніють і зовсім готові зникнути. В остаточному підсумку стає незрозуміло - хто ж у кого в заручниках?

Режисер: Денні Бойл. У ролях: Джеймс Макевой, Венсан Кассель, Розаріо Доусон.



Одним менше / Dead Man Down
США, 2013
Жанр: бойовик, драма, триллер
118 хв. / 01:58

Історія людини на ім'я Віктор, він права рука лідера злочинного угруповання з Нью-Йорка. Віктор не просто так опинився у кримінальному синдикаті: мафія знищила його сім'ю, тому він хоче помститися. Про це дізнається загадкова Беатріс, спокушає його і шантажує. Однак у героїв тільки одна мета в житті - помста. І вона приведе їх до кривавої розв'язки.

Режисер: Нільс Арден Оплев. У ролях: Колін Фаррелл, Нумі Рапас, Терренс Ховард.



Мільйон для чайників / The Brass Teapot
США, 2012
Жанр: комедія, триллер, фантастика
101 хв. / 01:41

У центрі оповідання буде розлучена пара, яка краде латунний чайник, щоне володіє всіма властивостями лампи джина, але якщо хтось неподалік відчуває нестерпний біль, він відразу видає готівку.

Режисер: Рамаа Мослі. У ролях: Джуно Темпл, Майкл Ангарано, Алексіс Бледел.



Добрий лікар / The Good Doctor
США, 2011
Жанр: трилер, драма
93 хв. / 01:33

Молодий лікар прагне справити враження на своє начальство і колег. Коли в клініку, де він працює, потрапляє 18-річна пацієнтка з інфекцією нирок, доктор втручається в її лікування, щоб надовго залишити дівчину в лікарні.

Режисер: Ленс Дейлі. У ролях: Орландо Блум, Роб Морроу, Майкл Пенья, Трой Геріті, Моллі Прайс, Тараджи П. Хенсон.



Монстри на острові
Японія, Канада, 2013
Жанр: анімація, пригоди, фантастика
83 хв. / 01:23

Далеко в океані, вкритий густим туманом і схожий на привид, ховається Острів. За легендою, на ньому живуть монстри, які охороняють чудові ягоди і гриби. Наближатися до Острова заборонено... Одного разу хлопчик з племені випадково опинився на Острові і зіткнувся віч-на-віч з усім таємничим, що на ньому було. Спочатку монстри сприйняли його доброзичливо, але хлопчик виявився справжнім бісеням. Монстри, втомившись від його витівок, вирішили відправити його назад. Чи потрапить він назад додому і чи збереже таємницю Острова? Розгадка настане в самому кінці...

Режисер: Такаші Ямадзакі.

Парк Юрського періоду 3D / Jurassic Park

Жанр: пригоди, фентезі, сімейний
127 хв. / 02:07

До двадцятиріччя з дня виходу фільму і початку нового культу в кіно, студія "Юніверсал" і Стівен Спілберг запрошують повернутися у легендарний парк, і оцінити наскільки ефективним може бути 3D.

Експансивний багатій і професор вмовляє пару вчених-палеонтологів приїхати на острів біля узбережжя Коста-Ріки, де він влаштував реліктовий парк. У парку цьому водяться стародавні звірятка - динозаври, які за його ідеєю і повинні стати родзинкою програми нового атракціону. До відкриття залишається кілька днів, та тварини опиняються на волі, де діють у відповідності зі своїми інстинктами.

Режисер: Стівен Спілберг. У ролях: Сем Ніл, Лора Дерн, Джефф Голдблюм, Річард Аттенборо.

Реальність
Італія, Франція, 2013
Жанр: драма, комедія
116 хв. / 01:56

Лучано, торговець рибою з Неаполя, голова великого сімейства, енергійний, веселий хлопець, комік. Він ніколи не втрачає можливості влаштувати шоу для своїх покупців і численних родичів. Одного разу дітям приходить в голову, що їх талановитий тато міг би стати учасником реаліті-шоу "Великий брат". І вони переконують його в цьому. Телереальність і мрія "потрапити у телевізор" абсолютно змінюють життя Лучано. Більше ніщо не має для нього значення - ні дружина, ні родина, ні друзі, ні робота...

Режисер: Маттео Гарроне. У ролях: Аньєлло Арена, Лоредана Симіолі, Нандо Паоне.



Crazy Horse Вогонь Крістіана Лубутена 3D
Жанр: документальний, мюзикл
90 хв. / 01:30

Знаменитий творець туфель із червоною підошвою ставить шоу у відомому паризькому клубі "CRAZY HORSE PARIS". За словами самого Лубутена, танцювальні номери в паризькому кабаре "це пам'ятник, пам'ятник танцю, фантастична ідея свята для жінок від жінок".

Режисер: Бруно Халлін. У ролях: Люміна Класика, ну ж бо Карамель, Бейбі Лайт, Крістіан Лубутен. !zn

Читайте також:

Українцям покажуть іспанське фестивальне кіно