Кінокритики США назвали найкращим фільмом року політичний триллер "Арго"

11 сiчня 09:37

Асоціація кінокритиків США вважається "барометром" настроїв членів Академії кіномистецтв, яка вручає "Оскари".

 

Асоціація кінокритиків США назвала найкращим фільмом 2012 року політичний триллер "Операція "Арго" (Argo), а його творця Бена Аффлека найкращим режисером. Прийнято вважати, що отримання цієї премії значно підвищує шанси стрічки на "Оскар".

Призи за найкращі акторські роботи дісталися Джесіці Честейн, що зіграла співробітницю ЦРУ в драмі Кетрін Бігелоу "Ціль номер один" (Zero Dark Thirty), і Деніелю Дей-Люісу за роль 16-го президента США в історичній стрічці Стівена Спілберга "Лінкольн".

Найкращий акторський склад року - Бредлі Купер, Дженніфер Лоуренс і Роберт де Ніро - зіграв у драмо-комедії "Мій хлопець - псих" (Silver Підкладки Playbook) Девіда Расселла.

- Оголошені номінанти на кінопремію "Оскар"

Зазначимо, що асоціація кінокритиків, найбільший професійний союз, який об'єднує близько 200 майстрів цього цеху, багато в чому вважається "барометром" настроїв членів Академії кіномистецтв США, яка 24 лютого вручить статуетки "Оскар" за найвидатніші роботи року.

Раніше Національна рада кінокритиків США, рішення якої також вважається "оскарівським барометром", визнала найкращою стрічкою року фільм режисера Кетрін Бігелоу під назвою "Ціль №1" про ліквідацію Усами бін Ладена. !zn

Читайте також:

Оголошено шорт-ліст іноземних фільмів, що претендують на "Оскар"

Від України за "Оскар" побореться фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" (ВІДЕО)

Трилер про ліквідацію бін Ладена став одним з головних претендентів на "Оскар"

Найкращим європейським фільмом року стала стрічка Міхаеля Ханеке "Кохання"