Казахський МЗС вдячний фільму про Бората за залучення туристів

23 квiтня 07:23

З виходом цього фільму кількість віз, що видаються Казахстаном, зросла у десять разів.

 

Скандально відомий фільм британського коміка Саші Барона Коена "Культурне пізнання Америки, для користі славного народу Казахстану" сприяв зростанню туристичного інтересу до країни, вважає міністр закордонних справ республіки Ержан Казиханов.

"З виходом цього фільму кількість віз, що видаються Казахстаном, зросла у десять разів. І я вдячний Борату за те, що він допомагає залученню туризму у Казахстан", - сказав він на урядовій годині у мажилісі 23 квітня.

Тим часом глава МЗС згадав про інцидент, коли під час церемонії нагородження казахстанської спортсменки Марії Дмитрієнко, яка виграла вправу на чемпіонаті у Кувейті, прозвучала пісня з фільму "Культурне пізнання Америки, для користі славного народу Казахстану".

У Кувейті на спортивних змаганнях замість гімну Казахстану пролунав «гімн» з фільму «Борат» (відео)

"Ми уважно вивчили ситуацію, пов'язану з проблемами, які виникли останнім часом. На жаль, у Кувейті у нас сьогодні немає дипломатичного представництва. Але всім нашим посольствам дано жорсткі доручення довести до всіх міністерств закордонних справ всі держсимволи Казахстану. Це робиться постійно, неодноразово, щоразу, коли ми відкриваємо посольство або консульство ми передаємо пакет атрибутів держави, які надалі використовуються", - зазначив міністр.

"Можливо, складно говорити, що в цьому пряма провина міністерства закордонних справ, але ми не знімаємо з себе відповідальність, і будемо працювати", - запевнив Казиханов.

У Казахстані фільм «Борат» офіційно не заборонено. Але МЗС Казахстану пояснив компаніям-прокатникам, що вони повинні проявити відповідальність і не показувати фільм. Представник МЗС Мухтар Карібай навіть назвав актора Сашу Барона Коена психічно нездоровою людиною і погрожував йому «судовим розглядом». Тоді Коен, єврей за національністю, відповів у дусі свого екранного героя: «Я повністю підтримую мій уряд у вирішенні подати в суд на цього єврея».

Вигаданий герой Коена - казахський тележурналіст Борат Сагієв - навіть був офіційно визнаний Держдепартаментом США жертвою цензури з боку уряду Казахстану, коли в 2005 році уряд республіки визнав образливим зміст сатиричного сайту, що належить Саші Барону Коену, і заблокував його у доменній зоні ".kz". !zn

Читайте також:

У Кувейті на спортивних змаганнях замість гімну Казахстану пролунав «гімн» з фільму «Борат» (відео)

Кувейт вибачився перед Казахстаном за гімн з фільму «Борат»

Росія і Казахстан створять «мусульманський Facebook»

На відкритті нової будівлі посольства США в Києві пролунав гімн у виконанні Вітні Х'юстон