Картину Пікассо вартістю $79 млн заборонили вивозити з Британії

17 серпня 10:36

Влада Великобританії наклала тимчасову заборону на вивезення картини Пабло Пікассо «Дитина з голубом» за межі країни. Цими діями вони дають час музеям зібрати кошти для викупу даного витвору мистецтва, який коштує $79 млн.

 

На вивезення з країни ранньої картини Пабло Пікассо «Дитина з голубом», яка в приватному порядку була продана Christie's за 79 мільйонів доларів невідомому іноземному покупцеві влада Великобританії наклала тимчасову заборону.

Відповідно до британського законодавства, таким чином, музеям дається шанс зібрати кошти для викупу витворів мистецтва, які мають виключно високе культурне значення для країни.

«Дитина з голубом» з 1947 року належала аристократичній уельській сім'ї Аберконвей, а з 1971 року демонструвалася в лондонській Національній галереї, Галереї Курто. Зараз полотно перебуває на тимчасовому експонуванні у Національних галереях Шотландії.

Пікассо написав його у віці 19-20 років, і «Дитина з голубом» вважається його ключовою роботою раннього періоду, що ознаменувала перехід до «блакитного» періоду.

Гроші на придбання картини повинні надійти до 16 грудня цього року з можливістю відстрочення до 16 червня наступного року.

Для того, щоб зібрати майже 80 мільйонів доларів, необхідна консолідація багатьох музейних організацій. Швидше за все, національні галереї в Лондоні та Единбурзі брати участь в цій акції не стануть, оскільки самі зараз стурбовані пошуком грошей для покупки картини Тиціана «Діана і Каллісто", яку її власник планував виставити на аукціон. Раніше їм вже вдалося придбати полотно «Діана і Актеон» з тієї ж серії.

Раніше громадяни Великобританії зібрали майже 8 мільйонів фунтів на портрет Фанні Клаус пензля Едуарда Мане, тепер він буде експонуватися в оксфордського музеї Ешмолін - першому публічному музеї в країні, який був відкритий в 1683 році. !zn

Читайте також:

Картина Сезанна вартістю 250 млн дол стала найдорожчим предметом мистецтва

Викрадачі повернули поштою вкрадену в Нью-Йорку картину Сальвадора Далі

На торгах Sotheby’s картина українця Анатолія Криволапа продана за $83 000

Виставка, присвячена доброті Путіна, викликала фурор у Росії (фото/відео)