Картина Клода Моне "Латаття" піде з молотка

12 жовтня 12:42

Найдорожчою картиною Клода Моне з тих, що були продані на аукціоні, на даний момент є "Ставок з лататтям" - її купили за $80,4 млн. Цього разу за картину сподіваються отримати в 1,5-2 рази менше - $30 - $50 млн.

 

Аукціонний дім Christie's виставив на продаж картину Клода Моне із серії "Латаття", яка оцінюється в $30 - $50 млн. Полотно піде з молотка 7 листопада на вечірніх торгах мистецтвом імпресіоністів і модерністів у Нью-Йорку.

Мова йде про картину "Біле латаття", написану в 1905 році в Живерні. Саме в цей час Клод Моне почав активно працювати над серією, що стала найпопулярнішою в його творчості. Тільки в 1905-1908 роки художник написав 60 робіт із зображенням ставка в Живерні.

Картину виставлено ​​на торги з колекції Естель Ален, вдови брокера Херберта Алена. Разом з "Лататтям" будуть продані пейзажі Каміля Піссаро і Альфреда Сіслея, вартість яких становить $2,5 - $3,5 млн. Виручені від продажу картин кошти підуть в Hackley School в Нью-Йорку.

У колекцію сім'ї Алена "Біле латаття" потрапило в 1979 році і до 1998 року не виставлялося. В кінці 90-х брокер позичив витвір мистецтва для виставки "Моне в XX столітті", організованої Королівської Академією мистецтв і бостонським Музеєм образотворчих мистецтв.


Найдорожчою картиною Клода Моне з тих, що були продані на аукціоні, на даний момент є "Ставок з лататтям". Цю роботу французького майстра купили за $80,4 млн. !zn

Читайте також:

Малюнок Рафаеля оцінили в 20 мільйонів доларів

Полотно Пікассо "Чоловік і жінка з букетом» продано на аукціоні за 8,5 мільйонів доларів

Польща продовжує наполягати, щоб українські музейники повернули безцінні полотна XVII століття в костел на Львівщині