Греція і Кіпр можуть відмовитися від «Євробачення»

29 листопада 10:39

Кіпру участь у пісенному конкрусе «Євробачення-2013» обійдеться приблизно у 150 тисяч євро. Кіпрська радіомовна корпорація вирішує, чи варто витрачати ці гроші на конкурс. Питання про участь обговорює і керівництво грецького державного телебачення, і позиція Кіпру в цьому питанні буде визначальною.

 

Греція і Кіпр можуть відмовитися від участі у щорічному музичному конкурсі «Євробачення» через кризу. Про це пише грецька газета «Віма».

Участь у конкурсі обійдеться Кіпру приблизно у 150 тисяч євро, і Кіпрська радіомовна корпорація вирішує, чи варто витрачати ці гроші на конкурс. Кіпр ще не підписав угоду з міжнародними кредиторами (ЄС, ЄЦБ і МВФ) - на визначення остаточних параметрів угоди може знадобитися ще кілька тижнів, а участь країни у пісенному конкурсі можуть ускладнити переговори. Рада директорів радіомовної корпорації прийме рішення з цього питання на наступному тижні.

Питання про участь у майбутньому конкурсу обговорює і керівництво грецького державного телебачення, і позиція Кіпру у цьому питанні буде визначальною - без 12 голосів, які Кіпр традиційно «по-братськи і з почуття національної солідарності» віддає грецьким виконавцям, їм важко буде конкурувати з іншими країнами, відзначають оглядачі. Греція лише одного разу перемогла на конкурсі - у 2005 році перемогу здобула Олена Папарізу з піснею My Number One. Раніше країна кілька разів не брала участь в «Євробаченні».

Міжнародний конкурс пісні «Євробачення-2013» пройде у шведському місті Мальме з 14 по 18 травня 2013 року. Від участі в ньому через фінансові труднощі вже відмовилися Польща і Португалія. !zn

Читайте також:

Польща і Португалія мають намір відмовитися від "Євробачення-2013" через фінансову кризу

Україна на Євробаченні: від Руслани до Гайтани

Лукашенко дав розпорядженння знайти в Білорусі «унікального артиста» для Євробачення

Путін у захваті від виступу «Буранівських бабусь» на «Євробаченні-2012» (відео)

Гайтана посіла 15 місце на «Євробаченні-2012» (відео)