Гільдія кіноакторів США назвала своїх фаворитів року

13 грудня 09:58

Нагороди SAG роздають у номінаціях, пов'язаних з телефільмами і серіалами. 19-та церемонія вручення нагород Гільдії кіноакторів США відбудеться 27 січня 2013 року.

 

Гільдія кіноакторів США оголосила список номінантів на власні премії, якими будуть відзначені найкращі актор та актриса і кращий акторський ансамбль

Окрім того, нагороди SAG роздають у номінаціях, пов'язаних із телефільмами і серіалами

19-та церемонія вручення нагород Гільдії кіноакторів США відбудеться 27 січня 2013 року.

На нагороди в номінації «Найкращий актор» претендують Бредлі Купер («Мій хлопець - псих»), Деніел Дей-Льюїс («Лінкольн»), Джон Хоукс («Сурогат»), Х'ю Джекман («Знедолені») і Дензел Вашингтон («Екіпаж»). За звання найкращої актриси за версією SAG поборються Джессіка Честейн («Мета номер один»), Маріон Котійяр («Іржа і кістка»), Дженніфер Лоуренс («Мій хлопець - псих»), Хелен Міррен («Хічкок») і Наомі Уоттс ( «Неможливе»).

На минулій церемонії, що відбулася у Лос-Анджелесі 29 січня 2012 року, фаворитом Гільдії став фільм Тейта Тейлора «Прислуга». Стрічка отримала три нагороди - за найкращий акторський ансамбль, а також за найкращі жіночі ролі першого і другого плану (ці премії дісталися актрисам Віолі Девіс і Октавії Спенсер).

Гільдія кіноакторів США була створена у 1933 році з метою ліквідації експлуатації акторів у Голлівуді. З 1995 року SAG, що представляє більше 120 тисяч працівників кіноіндустрії, вручає власну премію «Гільдії кіноакторів» за видатне виконання ролей у різних номінаціях (для кіно і телебачення). !zn

Читайте також:

Грузинський режисер зніме фільм про вбивцю Бандери з кінозірками Голлівуду

Едді Мерфі очолив список Forbes щодо акторів Голлівуду, яким найбільше переплачують

Бюджет українського кіно урізали ще на 20 млн гривень