Герман зняла свою книжку з конкурсу "Книга року ВВС 2011", бо її не влаштувало журі

09 грудня 11:08

На прохання Ганни Герман її книга "Червона Атлантида" знята зі списку претендентів на звання "Книги року ВВС 2011".

 

Г.Герман аргументувала своє рішення тим, що не вірить у неупередженість одного зі членів журі премії ВВС, журналістки видання "Українська правда" Ірини Славінської.

Таку заяву вона зробила після публікації на сторінці блогів "Української правди" допису "Бобруйськ обирає Ганну Герман".

У тому матеріалі І.Славінська твердила, що в голосуванні за найкращу книгу на сайті Фейсбук, що його проводять сайти "Автура" і "Буквоїд" (без участі ВВС), за книгу Г.Герман проголосувало багато користувачів із Росії, а також із міста Бобруйськ.

Г.Герман вважає, що І.Славінська у своєму блозі дозволила собі "зневажливе публічне висловлювання на адресу читачів, які проживають у російській глибинці, а також піддала сумніву те, що звичайний робітник може читати книжки".

"Вважаю таку поведінку члена журі неприйнятною, такою, що порушує етичні норми, демократичні засади і принципи, що передбачають однакове ставлення до людей, не залежно від їх національності, походження, місця проживання чи релігійних переконань", - зазначає у заяві, переданій, Г.Герман.

Вона також висловила повагу до усіх інших членів журі, а також до колективу редакції та читачів ВВС Україна.

У той же час, головний редактор ВВС Україна Ніна Кур'ята зазначила, що коментарі І.Славінської стосуються публічних результатів голосування у соціальній мережі Facebook.

"Після розгляду ситуації, що виникла, редакція дійшла висновку, що висловлювання Ірини Славінської не містять образ на адресу номінантів конкурсу", - сказала Н.Кур'ята.

Координатор журі премії "Книга року ВВС-2011" Світлана Пиркало наголошує на тому, що зняття з номінації на премію книги Г.Герман "ніяк не позначиться на подальшій роботі журі і перебігу конкурсу".

"Книга року ВВС 2011" – це щорічна літературна нагорода, яка має на меті визначити найкращий прозовий художній твір українською мовою.

Вперше премію "Книга року ВВС" було вручено 2005 року.

Прийом номінацій на премію "Книга року ВВС" 2011 розпочався у вересні на щорічному Форумі видавців у Львові.

Переможців конкурсу "Книга року ВВС-2011" оголосять у третій декаді грудня.